Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Ιανός: Νεκρός ο 62χρονος αγνοούμενος – 3 τα θύματα της κακοκαιρίας

Η περιοχή έχει καταστραφεί τόσο που μόλις σήμερα κατάφεραν τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν στο σπίτι

Νεκρός εντοπίστηκε δυστυχώς ο 62χρονος άνδρας που είχε καταπλακωθεί μέσα στο σπίτι του στην Καστανιά Καρδίτσας την οποία “σάρωσε” ο Ιανός.


Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο 62χρονος είχε επικοινωνήσει με την Πυροσβεστική το Σάββατο για να καλέσει σε βοήθεια, έκτοτε όμως χάθηκε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Η περιοχή έχει καταστραφεί τόσο που μόλις σήμερα κατάφεραν τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν στο σπίτι.

Δυστυχώς η κατάληξη της αναζήτησης είχε “προδιαγραφεί” αφού από χτες ακόμα γείτονες του 62χρονου ανέφεραν στο newsit.gr πως κατά πάσα πιθανότητα ο άνθρωπος έχει πεθάνει.

Κορυφώνεται η αγωνία για την 43χρονη

Την ίδια ώρα όλο και μεγαλώνει η αγωνία για την 43χρονη από το Μουζάκι. Η γυναίκα αγνοείται από τη νύχτα της Παρασκευής.

Οι ελπίδες λιγοστεύουν από το γεγονός πως έχει βρεθεί το αυτοκίνητό της κατεστραμμένο στο ποτάμι, αυτή όμως όχι.

Λίμνες” και στην Κρήτη

Την ίδια ώρα ούτε να βγουν έξω από το σπίτι τους δεν μπορούσαν οι κάτοικοι στην οδό Νικολάου Πλαστήρα στην Αλικαρνασσό.

Ο “Ιανός” που χτύπησε και αρκετές περιοχές του Ηρακλείου, έφερε μαζί του ισχυρότατες βροχοπτώσεις που μέσα σε λίγα λεπτά είχαν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια.

Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος. Τόσο η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης όσο και η Πυροσβεστική, βρίσκονται σε εγρήγορση, για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που θα απαιτήσουν την επέμβασή τους.

Το απόγευμα ξεκίνησε με έντονη δραστηριότητα των κεραυνών από τις 7, όταν άρχισαν οι καταιγίδες. Το θέαμα ήταν μοναδικό καθώς η νύχτα έγινε… μέρα με τους κεραυνούς να φωτίζουν στιγμιαία τον ουρανό. Η έντονη δραστηριότητα των κεραυνών ξεκίνησε από τις 7 το απόγευμα – όταν άρχισαν και οι καταιγίδες στο Ηράκλειο – ενώ συνεχίστηκαν μέχρι και αργά τη νύχτα. Το θέαμα ήταν μοναδικό καθώς η νύχτα έγινε… μέρα με τους κεραυνούς να φωτίζουν στιγμιαία τον ουρανό.

Οι κεραυνοί που «έπεσαν» ήταν εκατοντάδες σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν από το Δίκτυο Εντοπισμού Ηλεκτρικών Εκκενώσεων και Καταιγίδων Blitzortung.org. Αρχικά η δραστηριότητα ξεκίνησε από τα δυτικά ενώ όσο περνούσε η ώρα προχωρούσε ανατολικά. Μάλιστα, οι κεραυνοί έπεφταν τόσο στο θαλάσσιο χώρο βόρεια και νότια της Κρήτης όσο και στο νησί.

Οι κεραυνοί που «έπεσαν» ήταν εκατοντάδες σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν από το Δίκτυο Εντοπισμού Ηλεκτρικών Εκκενώσεων και Καταιγίδων Blitzortung.org. Αρχικά η δραστηριότητα ξεκίνησε από τα δυτικά ενώ όσο περνούσε η ώρα προχωρούσε ανατολικά. Μάλιστα, οι κεραυνοί έπεφταν τόσο στο θαλάσσιο χώρο βόρεια και νότια της Κρήτης όσο και στο νησί.

Τρίκαλα: “Θάλασσα” ο κάμπος

Πλημμύρισε και το αγρόκτημα των Μεγάλων Καλυβίων, από τα νερά του ποταμού Πάμισου και από το ποταμάκι που διέρχεται ανάμεσα Μεγάλα Καλύβια και Λαζαρίνα. Πάνω από 12.000 στέμματα καλλιεργήσιμες εκτάσεις, με τα προϊόντα να είναι πάνω στη συγκομιδή, υπολογίζεται πως έχουν πληγεί, ανάμεσα από Μεγάλα Καλύβια και Μαγούλα Καρδίτσας! Το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής θα φανεί όταν τα νερά θα αποχωρήσουν.





1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365