Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Τον Νοέμβριο αναμένεται το εμβόλιο της AstraZeneca, πόσες δόσεις αντιστοιχούν στην Ελλάδα

Πρόκειται για το εμβόλιο της εταιρίας AstraZeneca

Ευχάριστα είναι τα νέα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Όπως αποκάλυψε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος, το εμβόλιο αναμένεται τον Νοέμβριο και περίπου 30 εκατ. δόσεις θα είναι διαθέσιμες για τα κράτη-μέλη έως το τέλος του 2020, κάτι που σημαίνει ότι για την Ελλάδα θα εξασφαλιστούν περίπου 600.000 δόσεις.



Πρόκειται για το εμβόλιο της εταιρίας AstraZeneca. Από την συγκεκριμένη εταιρία, έχουν αγοράσει όλα τα κράτη-μέλη. Η Κομισιόν πιστεύει ότι αρχικά θα διανεμηθούν 30 εκατομμύρια δόσεις μέχρι να φτάσουμε τελικά στα 300 εκατομμύρια δόσεις.

Όπως ενημέρωσε ο Ευρωπαίος ειδικός, υπάρχουν έξι πιθανά εμβόλια στην οποία επενδύει η Κομισιόν. Τα κράτη-μέλη έχουν παραγγείλει διαφορετικές δόσεις από κάθε ένα από αυτά. Ωστόσο, όλες οι χώρες έχουν επενδύσει στην AstraZeneca.

Η Κομισιόν δεν θέλει τιμές που θα ήταν πολύ υψηλές για ορισμένα κράτη-μέλη. Οι βασικές ανησυχίες της είναι ο χρόνος, η αποτελεσματικότητα και η προσιτή τιμή. «Θέλουμε όλα τα κράτη-μέλη να έχουν την ίδια τιμή και να το λάβουν ταυτόχρονα. Έχουν αποφασίσει ποια εμβόλια θέλουν. Στη συνέχεια θα τα αγοράσουν», είπε ο αξιωματούχος.

Οι πολιτικές εμβολιασμού είναι εθνικές, οπότε είναι εθνική επιλογή το ποιος θα τους πάρει πρώτος από κάθε πληθυσμό. Σχετικά με τη διάθεση εμβολίων σε φτωχότερες χώρες, η δέσμευση της Κομισιόν είναι να κάνουμε το μηχανισμό COVAX επιτυχημένο, ώστε να εξασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365