Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ενοίκια και ΦΠΑ προβληματίζουν την οργανωμένη εστίαση

Το βλέμμα στραμμένο στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν οι επιχειρηματίες της οργανωμένης εστίασης

Τα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις οργανωμένης εστίασης περιγράφει στο insider.gr o Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, Γιάννης Λιάρος.Το βλέμμα στραμμένο στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν οι επιχειρηματίες της οργανωμένης εστίασης.

Όπως λέει στο insider.gr ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, Γιάννης Λιάρος, αυτή τη στιγμή τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο είναι τα ενοίκια και ο ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάρος επισημαίνει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για το μειωμένο ενοίκιο κατά 40% που κατέβαλαν οι επιχειρήσεις εστίασης κι από εκεί και πέρα ξεκινά η διαπραγμάτευση μεταξύ επιχειρηματία και ιδιοκτήτη ακινήτου, σχετικά με το κόστος ενοικίου.

«Καταλαβαίνουμε ότι το κράτος δεν θέλει να παρεμβαίνει σ΄ αυτές τις διμερείς σχέσεις, ωστόσο τα κίνητρα που δίνει δεν είναι επαρκή για τους μεγάλους παίκτες στον κλάδο των ακινήτων» τονίζει ο κ. Λιάρος αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ των επιχειρήσεων οργανωμένης εστίασης και των ιδιοκτητών ακινήτων.

Σημειώνει ακόμη ότι στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης δεν περιγράφονται επακριβώς οι ΚΑΔ για τις οποίες προβλέπονται τα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στρεβλώσεις.

Έρχεται δύσκολος χειμώνας

Οι επιχειρήσεις της οργανωμένης εστίασης βλέπουν με ανησυχία και προβληματισμό τον χειμώνα που έρχεται, όταν δηλαδή ουσιαστικά θα λειτουργούν με μειωμένη πληρότητα στους εσωτερικούς χώρους και οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν την εκμετάλλευση των εξωτερικών χώρων.

«Το ζήτημα του ΦΠΑ είναι επίσης ένα θέμα που μας απασχολεί καθώς η μείωση στο 13% ισχύει για ένα εξάμηνο αρχής, γενομένης από 1ης Οκτωβρίου. Αυτό που προτείνουμε είναι μείωση στο 6% όπως ισχύει και σε άλλες χώρες της ΕΕ, ώστε η διαφορά αυτή να μπορέσει να περάσει και στον καταναλωτή» επισημαίνει ο κ. Λιάρος.

Σημειώνεται ότι η πτώση του τζίρου για τις επιχειρήσεις οργανωμένης εστίασης φτάνει αυτή  το 40% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, με τους επιχειρηματίες να ανησυχούν ότι το επόμενο διάστημα η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365