Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Σουτζουκάκια στον φούρνο

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 800 γρ μοσχαρίσιος και 200 γρ χοιρινός
Αυγά 2 τεμ
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ τριμμένα
Ψωμί μπαγιάτικο 4 φέτες μουσκεμένες
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη- κύμινο
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλιά σούπας
Φαρίνα για το αλεύρωμα

Για την σάλτσα
Ντομάτες 5 τριμμένες
Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας
Νερό 1 - 2 ποτήρια

Οδηγίες
Μουσκεύουμε το ψωμί , το στραγγίζουμε καλά, σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά,τα ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε (καλό είναι να τα ζυμώνουμε από το βράδυ). Στο ταψί μας βάζουμε την τριμμένη ντομάτα ,τον πολτό,το ελαιόλαδο και αλάτι. Αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια μας και τα τοποθετούμε στο ταψί ενώ προσθέτουμε και το νερό 1-2 ποτήρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (τα γυρνάμε ενδιάμεσα του ψησίματος κι αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό ακόμη γιατί δεν θέλουμε να μείνουν στεγνά). Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365