Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Καλαμάρια γεμιστά

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Καλαμάρια 2 κιλά σχετικά μεγάλα
Ελαιόλαδο 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Ρύζι 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Φρυγανιά 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη
Κουκουνάρι 3 κουταλιές της σούπας
Κρασί λευκό 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Ντοματάκια 1 κονσέρβα αποφλειωμένα
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 ψιλοκομμένα
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Άνιθος 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Μαϊντανός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Αλάτι - πιπέρι
Νερό

Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγίξουν στο σουρωτήρι. Παίρνουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε και τα πλοκάμια να τσιγαριστούν και αυτά. Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ρύζι, την φρυγανιά, το κουκουνάρι, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι νερό. Το αφήνουμε να βράσει και στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα καλαμάρια για λίγο. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό για να καλυφθούν, λίγο χυμό ντομάτας και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365