Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό φιλέτο με κρασί και μουστάρδα

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
2 φιλέτα χοιρινά (μεγάλα, σύνολο ½ περίπου κιλό), καλά καθαρισμένα από τις ίνες τους,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
½ φλ. νερό,
2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρους μουστάρδας,
αλάτι, πιπέρι

Βήματα
 Βήμα 1
Προθερμαίνετε τα φούρνο στους 220°C. Ζεσταίνετε σε μέτρια/δυνατή φωτιά το λάδι, σε μια πλατύστομη, ρηχή κατσαρόλα (που να μπαίνει στο φούρνο καλύτερα).

 Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το κοκκινίζετε μέσα, μέχρι να ροδίσει καλά, από όλες τις πλευρές για 6 περίπου λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε το κρασί με το νερό και τη μουστάρδα και ρίχνετε μέσα προσεχτικά το μίγμα. (Αν η κατσαρόλα σας δεν μπαίνει στο φούρνο, τότε βγάζετε από μέσα το κρέας, το βάζετε σε ένα μεταλλικό ταψάκι, ρίχνετε στην κατσαρόλα το μίγμα της μουστάρδας και ξύνετε καλά τον πάτο της για να ξεκολλήσει ό,τι απέμεινε κολλημένο εκεί. Ύστερα, περιχύνετε το κρέας στο ταψάκι).

 Βήμα 3
Ψήνετε το κρέας στο φούρνο για 15-20 περίπου λεπτά, το βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε πάνω σε σανίδα κοπής. Το αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 10 περίπου λεπτά πριν το σερβίρετε κομμένο σε φετάκια, μαζί με τη σάλτσα του από το ταψί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365