Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών η «ελίτ» της πειρατείας ταινιών

Στα δίχτυα των σρχών έπεσαν την εβδομάδα που μας πέρασαν μέλη διεθνών πειρατικών κυκλωμάτων ταινιών και σειρών

Τρία γνωστά μέλη της κολεκτίβας The Scene συνελήφθησαν μετά από διεθνή επιχείρηση εντοπισμού που οργανώθηκε από πολλές χώρες.


Στα δίχτυα των σρχών έπεσαν την εβδομάδα που μας πέρασαν μέλη διεθνών πειρατικών κυκλωμάτων ταινιών και σειρών. Η διεθνής επιχείρηση εντοπισμού, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές αρχές από διάφορες χώρες του κόσμου, έδωσε όμως αναμεταδίδουν τα ξένα μέσα, τη «χαριστική βολή» σε ένα από τα μεγαλύτερα πειρατικά γκρουπ στον κόσμο, στην κολεκτίβα The Scene , στην οποία ανήκουν γνωστά πειρατικά γκρουπ όπως Sparks, Gegkos, Drones, Rovers και Splinters.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης (SDNY) τρία άτομα τα οποία ανήκουν στην ελίτ της πειρατείας, συνελήφθησαν και πλέον αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και άλλα.

Στόχος της επιχείρησης των αρχών, η οποία περιλάμβανε επιδρομές σε σπίτι και σε serves σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως Νορβηγία, ΗΠΑ, Σουηδία, ακόμα και στην Κύπρο, ήταν να συλλάβουν μέλη της κολεκτίβας η οποία δραστηριοποιείται στην παράνομη διαδικτυακή διακίνηση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών από το 2011.

Τα μέλη που συνελήφθησαν ήταν ο 39χρονος Νορβηγός Umar Ahmad, γνωστός και ως «Artist», ο 36χρονος Αμερικανός Jonatan Correa, γνωστός και ως «Raid», ο οποίος συνελήφθη στο Κάνσας και ο 50χρονος George Bridi, ο οποίος συνελήφθη από την Interpol στην Κύπρο κι αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν, τα τρία μέλη της ομάδας Sparks  αποκτούσαν με δόλιο τρόπο DVD και Blue Ray κόπιες ταινιών και σειρών ακόμα και πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους και εν συνεχεία τις διένεμαν στο διαδίκτυο με τη μορφή torrents μέσα από peer to peer δίκτυα, streaming websites και άλλα.

Η δράση των μελών της οργάνωσης εκτιμάται ότι έχει κοστίσει σε εταιρείες παραγωγής εκατομμύρια δολάρια από διαφυγόντα κέρδη. Οι κατηγορίες που βαραίνουν μέχρι στιγμής τα μέλη του κυκλώματος είναι η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και η συνωμοσία και η ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι πέντε έτη. Ωστόσο το μέλος του κυκλώματος που συνελήφθη στην  Κύπρο, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για απάτη και μεταφορά κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων, που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365