Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Σχολεία: Τι θα γίνεται σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος σε μαθητή ή καθηγητή

Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος μαθητή, θα απομονώνεται αμέσως

Αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις για το τι θα συμβεί εάν υπάρξει κρούσμα σε σχολείο έδωσε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.



Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊό , η κ. Παπαευαγγέλου ενημέρωσε πως σε κάθε σχολείο θα υπάρχει υπεύθυνος διαχείρισης Covid-19, ο οποίος θα διαχειρίζεται οτιδήποτε σχετίζεται με τον κορωνοϊό μέσα στο σχολείο. Ο υπεύθυνος Covid-19 θα εκπαιδεύει το προσωπικό για την αναγνώριση ύποπτων κρουσμάτων και θα ενημερώνει τους γονείς. Παράλληλα, θα τηρεί αρχείο απουσιών που σχετίζονται με κρούσμα.

Τι θα συμβεί εάν υπάρξει ύποπτο κρούσμα μαθητή ή εκπαιδευτικού στο σχολείο

Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος μαθητή, θα απομονώνεται αμέσως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και καλά αεριζόμενο, μέχρι να έρθει η οικογένειά του να τον παραλάβει. Στη συνέχεια, ο μαθητής θα επισκέπτεται τον ιατρό του και θα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος. Μέχρι να βγουν τα αποτέλεσμα, ο μαθητής θα παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι, ενώ το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση εκπαιδευτικού ή εργαζομένου στη σχολική μονάδα.

Σχολεία: Τι θα γίνει εάν το ύποπτο κρούσμα βγει θετικό

Αν το τεστ σε παιδί ή εκπαιδευτικό είναι αρνητικό, τότε μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο εντός 24 ωρών. Εάν, βέβαια, βγει θετικό, τότε ο γονιός οφείλει να ενημερώσει τον υπεύθυνο Covid-19 του σχολείου, όπως και τους υπεύθυνους όλων των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του. Τότε, εκείνος επικοινωνεί με τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365