Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό λεμονάτο με μάραθο

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
1 κιλό φρέσκο χοιρινό «μπέικον» (underbelly) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια,
1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από χοντρό τρίφτη,
1 μεγάλο μάραθο κομμένο σε χοντρές φέτες,
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια,
½ φλ. ελαιόλαδο,
½ φλ. χυμό λεμονιού,
1 λεμόνι το ξύσμα,
2 ξυλαράκια κανέλα,
3-4 φύλλα δάφνης,
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι,
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη,
½ κουταλιά κόκκοι μαύρου πιπεριού,
αλάτι, πιπέρι.

Βήματα
 Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και κοκκινίζετε μέσα το κρέας, μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δυο πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το μάραθο και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά ακόμα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν και αυτά ελαφρύ χρώμα.

 Βήμα 2
Σβήνετε το φαγητό με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε το ξύσμα, την κανέλα, τη δάφνη, το θυμάρι, τη ρίγανη, το πιπέρι και αλατοπίπερο και σκεπάζετε το φαγητό με κρύο νερό.

 Βήμα 3
Το αφήνετε να κοχλάσει, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε για 40-50 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά.Σερβίρετε το λεμονάτο με μια φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365