Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί σήμερα θα ανακοινωθεί ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα

Αυτό, θα έχει την εξήγησή

Ακόμα και 500 κρούσματα κορονοϊού μπορεί να ανακοινωθούν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, αριθμός που θα είναι ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στην χώρα μας.

 
Αυτό, θα έχει την εξήγησή του καθώς μόνο στην δομή του Καρά Τεπέ και μετά από τα περισσότερα από 7.000 τεστ που έγιναν εκεί, βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχειρούν στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο (ΚΥΤ – Καρά Τεπέ), έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2. Έχουν ανευρεθεί 243 νέες μολύνσεις (ποσοστό 3,44 %), εκ των οποίων 128 είναι άνδρες  (52,7%), με μέση ηλικία τα 24 έτη. Επίσης, εξετάσθηκαν 40 μέλη διαφόρων ΜΚΟ, καθώς και 120 αστυνομικοί που εργάζονται στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο σύνολο τους αρνητικά.

Έτσι, αυτά τα κρούσματα θα προστεθούν στα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ σε όλη την Ελλάδα γεγονός που θα εκτοξεύσει τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας.

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr είπε ότι για να πάψει η σύγχιση για τους πολίτες για το ποια μέτρα ισχύουν και σε ποιες περιοχές, αναπτύσσεται μια εφαρμογή από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας στην οποία θα μπορεί κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να μαθαίνει τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του. 

1 σχόλιο:

  1. Μια χαρά τα καταφέρνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις σε συνεργασία με το δημοσιογράφο σύστημα.
    Τόσα χρόνια μπουκαραν οι λαθρομετανάστες σαν πειρατές σε συνεργασία με το εγκληματικό καθεστώς της Τουρκίας και δεν μιλούσε κανείς,κάτι για ροές αναμασουσαν λες και επρόκειτο για απόνερα βροχών. Δεν φτάνει που τους ταιζουμε και ποτίζουμε τώρα θα πληρώνουμε για τα τέστ και θεραπείες . Χώρια που έχουμε μέσα στις εντατικές πολλούς από αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365