Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Θετικός στον κοροναϊό πατριάρχης που δήλωνε ότι η πανδημία είναι τιμωρία του Θεού για την ομοφυλοφιλία

Ο πατριάρχης Φιλάρετος της Ουκρανίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ο πατριάρχης Φιλάρετος της Ουκρανίας, ο οποίος στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ότι ο κοροναϊός είναι τιμωρία του Θεού για τους γάμου των ομοφυλόφιλων τελικά νόσησε με κοροναϊό!



Ο 91χρονος πατριάρχης Φιλάρετος, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες της Ουκρανίας, βρίσκεται στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αφότου διαγνώστηκε με κοροναϊό μετά από εξετάσεις ρουτίνας.

«Ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων εξετάσεων, ο πατριάρχης Φιλάρετος του Κιέβου και όλης της Ρωσίας και Ουκρανίας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τώρα, η αυτού Αγιότης ο επίσκοπος, υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο» ανέφερε η δήλωση του Πατριαρχείου που δημοσιεύτηκε στο Facebook επιβεβαιώνοντας την είδηση.

Ο Φιλάρετος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς ηγέτες της Ουκρανίας, μια διάσημη μορφή της χώρας του και ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 15 εκατομμύρια οπαδούς. Το Πατριαρχείο του δεν αναγνωρίζεται από την Ρωσία. Τον περασμένο Μάρτιο ισχυρίστηκε ότι η  εξάπλωση του κοροναϊού ήταν η θεϊκή τιμωρία για τις σεξουαλικές πράξεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, τις οποίες θεωρεί αμαρτωλές.

Ο Φιλάρετος είχε δηλώσει στο εθνικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4 πως η επιδημία ήταν «η τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων, η αμαρτία της ανθρωπότητας. Πρώτα απ’ όλα, εννοώ, τον γάμο ομοφυλόφιλων» είχε δηλώσει τότε.

Ως αποτέλεσμα δέχθηκε έντονη κριτική για τα σχόλιά του. Στις 13 Απριλίου, μια ουκρανική ομάδα LGBT δήλωσε ότι μήνυσε τον πατριάρχη για τα σχόλιά του. Ομάδες για τα δικαιώματα των ανθρώπων χαρακτήρισαν τα σχόλιά του «επικίνδυνα» λέγοντας ότι διακινδύνευαν να προκαλέσουν βία σε μια εποχή που η κρίση υγείας προκαλούσε ήδη εντάσεις και ανησυχίες.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα για μια πιθανή μήνυση τον Μάρτιο, το πατριαρχείο ανέφερε πως τα σχόλια του Φιλάρετου, ήταν σύμφωνα με τους ουκρανικούς νόμους. «Ως αρχηγός της εκκλησίας και ως άνθρωπος, ο Πατριάρχης έχει τη ελευθερία να εκφράζει τις απόψεις του, οι οποίες βασίζονται στην ηθική» ανέφερε σε δήλωσή του το γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου. «Το Πατριαρχείο διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει ανταγωγές εναντίον εκείνων που προσπάθησαν να κάνουν κατάχρηση της δικαστικής προστασίας για να καταπατήσουν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες της Ουκρανίας» πρόσθεσε.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365