Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ετσι θα λειτουργούν τα κυλικεία από τη Δευτέρα - Αυστηρά μέτρα προστασίας

Για τους εργαζόμενους στα κυλικεία των σχολείων ισχύουν οι γενικοί κανόνες, δηλαδή πρέπει να φροντίζουν για την απολύμανση των χώρων και και να λαμβάνουν μέτρα ατομικής υγιεινής

Στο πώς θα λειτουργούν τα κυλικεία στα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς.



Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται σχολαστικά. Για τους εργαζόμενους στα κυλικεία των σχολείων ισχύουν οι γενικοί κανόνες, δηλαδή πρέπει να φροντίζουν για την απολύμανση των χώρων και και να λαμβάνουν μέτρα ατομικής υγιεινής, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους απασχολούνται μέσα σε κυλικεία, είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο.

«Τα κυλικεία πρέπει να προσφέρουν τρόφιμα και υγρά, συσκευασμένα ή παραγόμενα από τα κυλικεία, πριν από την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι πρέπει να τηρείται μεταξύ των μαθητών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν απόσταση τουλάχιστον ενάμισι μέτρου. Πρότεινε, δε, να υπάρξει σήμανση στο έδαφος με ευθύνη των σχολικών μονάδων, ενώ ανέφερε ότι αν παρατηρείται συνωστισμός μαθητών πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας, ακόμα και σε κυλικεία που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365