Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες με καπνιστό μπέικον

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Πατάτες 3 μεγάλες κομμένες ροδέλες
Μπέικον καπνιστό 300 γρ χοντροκομμένο
Σκόρδο 1 σκελίδα
Αλάτι - πιπέρι- ρίγανη
Πιπεριά κόκκινη 1 μικρή και καυτερή
Λεμονοπίπερο
Μαϊντανό για πασπάλισμα
Ελαιόλαδο λίγο για τηγάνισμα
Καλαμάκια για σουβλάκια

Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε το μπέικον σε ροδέλες και στο ίδιο πάχος με τις πατάτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε την ρίγανη, αλάτι -πιπέρι, την πιπεριά,το λεμονοπίπερο και το σκόρδο ολόκληρο. Σοτάρουμε λίγο ίσα να αρωματιστεί  το λάδι μας. Αφαιρούμε την πιπεριά και το σκόρδο και προτηγανίζουμε τις πατάτες μας μέχρι να  μαλακώσουν λίγο.Τις βγάζουμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον. Βάζουμε στα καλαμάκια εναλλάξ πατάτες και μπέικον μέχρι να τελειώσουν. Σε ένα πυρίμαχο  σκεύος τοποθετούμε τα καλαμάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα απολαμβάνουμε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365