Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Τηλεπικοινωνίες θα «αναρρώσουν» ταχύτερα από την πανδημία

Καλά αντανακλαστικά και γρήγορη επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα αναμένεται να επιδείξει ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών και σε αυτή την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού

Νέα έρευνα του ΣΕΣΜΑ για τους κλάδους της οικονομίας και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση.



Καλά αντανακλαστικά και γρήγορη επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα αναμένεται να επιδείξει ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών και σε αυτή την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό τουλάχιστον εκτιμά ένα στα τρία (29,8%) ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο για την Οικονομία – GRe+1» του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) για το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Πέρα από τον κλάδο των τηλεπικοινωνίες, για τον οποίο αναμένεται ταχύτερη επιστροφή στα προ ύφεσης επίπεδα οικονομικής δραστηριότητα, αισιόδοξες είναι ο προβλέψεις και για την «ανάρρωση» της βιομηχανίας καταναλωτικών προϊόντων (25,5%). Με μικρότερα αλλά διψήφια μερίδια ακολουθούν οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και η ενέργεια ενώ μονοψήφια ποσοστά έχουν το εμπόριο και ο τουρισμός.


Οι ευκαιρίες είναι ψηφιακές

Μάλιστα σύμφωνα με την έκθεση οι σύμβουλοι επιχειρήσεων θεωρούν ότι οι ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η εν λόγω κρίση είναι κατά κύριο λόγο ψηφιακές, με τις τρεις πρώτες να συνοψίζονται στην διεύρυνση του φάσματος των υπηρεσιών, που το προσφέρει το Δημόσιο ψηφιακά στους πολίτες, στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις και στην απλούστευση των διαδικασιών στον δημόσιο τομέα μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

«Και οι τρεις αυτές ευκαιρίες, εφόσον αξιοποιηθούν, μειώνουν το λειτουργικό κόστος του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα» αναφέρει η ειδική έκθεση του ΣΕΣΜΑ.

Ψηλά στη λίστα είναι φυσικά και η αξιοποίηση της τηλε-εργασίας, η επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου και η αποτελεσματικότερη λειτουργία του δημόσιου τομέα.


Τα επιχειρηματικά χαρακτηριστικά - αντίδοτο στην κρίση

Όσο για τα χαρακτηριστικά εκείνα που έχει μια επιχείρηση και τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντίδοτο στην παρούσα κρίση σχετίζονται και αυτά με τη χρήση των ψηφιακών μέσων και την καινοτομία, σύμφωνα με την εκτίμηση των συμβούλων επιχειρήσεων.

Το σημαντικότερο εξ αυτών είναι η προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων σε μεταβαλλόμενες οικονομικές και άλλες συνθήκες, κι ακολουθούν το μέγεθος των μονάδων και η οικονομική τους ευρωστία καθώς και η χρήση ψηφιακών μέσων, που συνδέονται με τις δυνατότητες μείωσης του κόστους και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Τέλος μικρότερο αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η εμπνευσμένη ηγεσία που αυξάνει την ευελιξία, εισάγει καινοτομίες, διαβλέπει και αξιοποιεί ευκαιρίες και συντείνει στην επιχειρηματική ανάπτυξη και η διεθνής δραστηριότητα, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μεγεθύνονται και να διαφοροποιούν τις πηγές εσόδων και κερδοφορίας τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365