Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων, λόγω της μείωσης των εισφορών - Παραδείγματα

Αυξήσεις μισθών θα δουν στην τσέπη τους 2,2 εκατομμύρια μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα από τις αρχές του  2021

Το αθροιστικό όφελος εργαζόμενου - εργοδότη ξεκινά από τα 20 ευρώ τον μήνα για τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 60 ευρώ τον μήνα. 


Αυξήσεις μισθών θα δουν στην τσέπη τους 2,2 εκατομμύρια μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα από τις αρχές του  2021, λόγω της νέας μείωσης των ασφαλιστικών τους κρατήσεων βάσει όσων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Για τους εργαζόμενους με τον κατώτατο μισθό το ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 96 ευρώ, ενώ φτάνει στα 276 ευρώ για υπαλλήλους με μικτό μισθό 2.000 ευρώ το μήνα.

Το αθροιστικό όφελος εργαζόμενου - εργοδότη ξεκινά από τα 20 ευρώ τον μήνα για τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 60 ευρώ τον μήνα για μικτούς μισθούς της τάξης των 2.000 ευρώ.

Η μείωση των κρατήσεων κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες θα επιμεριστεί κατά 1 μονάδα υπέρ των εργαζομένων και κατά 2 μονάδες υπέρ των εργοδοτών. Έτσι οι συνολικές εισφορές που σήμερα ανέρχονται σε 39,67%, από το επόμενο έτος θα διαμορφωθούν στο 36,7%, δηλαδή 14,3% για τον εργαζόμενο ( αντί 15,3% ) και 22,37% για τον εργοδότη.

Πιο συγκεκριμένα

Εργαζόμενος με τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ κερδίζει 8 ευρώ το μήνα

Εργαζόμενος με μικτό μισθό 800 ευρώ κερδίζει 10 ευρώ το μήνα 
Εργαζόμενος με μικτό μισθό 1.000 ευρώ κερδίζει 12 ευρώ το μήνα 
Εργαζόμενος με μικτό μισθό 1.200 ευρώ κερδίζει 14 ευρώ το μήνα 
Εργαζόμενος με μικτό μισθό 1.500 ευρώ κερδίζει 18 ευρώ το μήνα 
Εργαζόμενος με μικτό μισθό 2.000 ευρώ κερδίζει 23 ευρώ το μήνα
Αντίστοιχα ο εργοδότης έχει όφελος:

12 ευρώ το μήνα για τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ

14 ευρώ το μήνα για μικτό μισθό 800 ευρώ
18 ευρώ το μήνα για μικτό μισθό 1.000 ευρώ
21 ευρώ το μήνα για μικτό μισθό 1.200 ευρώ
27 ευρώ το μήνα  για μικτό μισθό 1.500 ευρώ
35 ευρώ το μήνα  για μικτό μισθό 2.000 ευρώ.

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα ισχύσει οριζόντια για όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, με πλήρη αλλά και μερική απασχόληση, ενώ θα προέλθει από τους συνεισπραττόμενους κλάδους που αφορούν κυρίως στο πακέτο εισφορών του ΟΑΕΔ (π.χ. ΛΑΕΚ, ΟΕΚ, Ανεργία).

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του ανέφερε πως μέσα στον επόμενο μήνα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση πρόταση νόμου για τα εργασιακά, με στόχο να καταργηθούν ρυθμίσεις του παρελθόντος και να θεσπιστούν νέες που αφορούν μεγαλύτερη ευελιξία στην κατανομή του χρόνου εργασίας, χωρίς αυτό να σημαίνει κατάργηση του 8ώραυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365