Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες, πορτσίνι και πέννες

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες/μπουκιές,
30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (Porcini ή Cèpes),
½ φλ. λευκό, ξηρό κρασί,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες,
250 γρ. ( ½ πακέτο) ραβδωτές πέννες (Penne rigate),
2 ½ λίτρα σπιτικός ζωμός λαχανικών (δες πιο κάτω),
2 κουταλιές τριμμένο κατσικίσιο τυρί (καλύτερα βιολογικό) και νιφάδες από το ίδιο τυρί,
Αλάτι, πιπέρι.
Ζωμός λαχανικών:
1 καρότο, 1 σέλινο, 1 κρεμμύδι, 3-4 κλωναράκια μαϊντανό, όλα τεμαχισμένα,
1-2 φύλλα δάφνης,
1 κουταλάκι σπόροι πιπεριού,
1-2 γαρύφαλλα.

Βήματα
 Βήμα 1
Ετοιμάζεται πρώτα το ζωμό λαχανικών βράζοντας μαζί, σε μπόλικο νερό,  όλα τα υλικά για 1 καλύτερά ώρα, ή τουλάχιστον για ½ ώρα. Τα σουρώνετε και μετράτε 2½ λίτρα ζωμό (αν δεν είναι αρκετός, προσθέτετε λίγο ακόμα νερό). Τον επιστρέφετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και βράζετε μέσα τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα, τα στραγγίζετε, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα ½ κουταλιά ελαιόλαδο.

 Βήμα 2
Στο μεταξύ, βάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ, ρίχνετε μέσα 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για ½ ώρα. Τα στραγγίζετε και τα στύβετε και κρατάτε το νερό τους.

 Βήμα 3
Σοτάρετε το  κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, σε μια μεγάλη, άβαθη, πλατύστομη κατσαρόλα, ή βαθύ τηγάνι. Όταν ροδίσει ελαφρά, προσθέτετε τα στραγγισμένα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο, από όλες τις μεριές και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε μέσα το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Προσθέτετε το νερό που μούλιασαν τα μανιτάρια και τις λιαστές ντομάτες και αφήνετε να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τη κατσαρόλα.Αδειάζετε τα ψημένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτετε το τριμμένο τυρί τα ανακατεύετε καλά, και σερβίρετε συνοδεύοντας το φαγητό με νιφάδες τυριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365