Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό κρασάτο φούρνου

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
2 κιλά περίπου χοιρινό χωρίς κόκαλο (µπούτι ή σπάλα) κοµµένο σε µεγάλους κύβους,
1 καρότο ξεφλουδισµένο σε µικρά µπαστουνάκια,
1 κρεµµύδι σε κυβάκια,
1 µεγάλο κλωνάρι σέλινο (χωρίς τα φύλλα) σε φετάκια,
1 µπουκάλι (3 φλ.) κόκκινο ξηρό κρασί,
½ φλ. ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.

Βήματα
 Βήμα 1
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 220°C.

 Βήμα 2
Βάζετε το κρέας µαζί µε το καρότο, το κρεµµύδι και το σέλινο σε ένα µεγάλο σκεύος µε καπάκι που να µπαίνει στο φούρνο.

 Βήμα 3
Το αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κρασί και το λάδι (αν έχετε πήλινο σκεύος µε καπάκι, ακόµα καλύτερα, όµως µπορείτε να χρησιµοποιήσετε ένα βαθύ ταψί και να το σκεπάσετε µε λαδόκολλα και αλουµινόχαρτο για να στεγανοποιηθεί).

 Βήμα 4
Ψήνετε το κρέας στο φούρνο για 2 ώρες, γυρίζοντάς το µια φορά στο µέσο του ψησίµατος.

 Βήμα 5
Χαµηλώνετε το θερµοστάτη στους 180°C, το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιµο για άλλη µισή ώρα για να ροδίσει το κρέας.

 Βήμα 6
Το σερβίρετε συνοδεύοντάς το, αν θέλετε, µε ρύζι ή πλιγούρι πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365