Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Μπαράζ προσλήψεων ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία

Σύμφωνα με την απόφαση παρέχεται η δυνατότητα απασχόλησης σε δημόσια νοσοκομεία ιδιωτών ιατρών των εκεί προβλεπόμενων ειδικοτήτων

Με την προχτεσινή απόφαση ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.



Σύμφωνα με την απόφαση παρέχεται η δυνατότητα απασχόλησης σε δημόσια νοσοκομεία ιδιωτών ιατρών των εκεί προβλεπόμενων ειδικοτήτων, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών παροχής υπηρεσιών υγείας λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Στο πλαίσιο της εν λόγω διάταξης ορίζονται ο τρόπος έγκρισης της απασχόλησης των ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία και η καταβαλλόμενη αμοιβή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ παρέχεται ρητά η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα εφημεριών κάθε νοσοκομείου και καθορίζεται το ύψος των αμοιβών που καταβάλλεται για τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Επιπλέον προστέθηκαν νέες ιατρικές ειδικότητες για τις οποίες ανέκυψε επίσης έκτακτη ανάγκη λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Επιπλέον επεκτείνεται χρονικά η ως άνω δυνατότητα απασχόλησης, με έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών και προστίθενται στους φορείς υποδοχείς των ανωτέρω συνεργαζόμενων ιατρών,  εκτός των δημόσιων νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και τα Κέντρα Υγείας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ιατρικές ειδικότητες της γενικής χειρουργικής, της γυναικολογίας - μαιευτικής και της ακτινολογίας που προστίθενται στις ήδη ρητά προβλεπόμενες. Περαιτέρω, δίδεται η δυνατότητα στα δημόσια νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και τα Κέντρα Υγείας να συνεργάζονται με ιδιώτες ειδικευμένους στις ανωτέρω ειδικότητες ιατρούς με δελτίο παροχής υπηρεσιών για δύο μήνες, με δυνατότητα παράτασης για άλλους δύο μήνες, και πάντως όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020, υπό τους ήδη ισχύοντες όρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365