Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

Χαμένη η χρονιά για τα γυμναστήρια

Τεράστιο ήταν το πλήγμα για τα γυμναστήρια

Το τρίμηνο από τον Μάρτιο έως τον Μάιο τα γυμναστήρια καταγράφουν περίπου το 40% του ετήσιου τζίρου τους και τη φετινή χρονιά το συγκεκριμένο διάστημα παρέμειναν κλειστά.Τεράστιο ήταν το πλήγμα για τα γυμναστήρια από την πανδημία του κορονοϊού, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να κάνουν λόγο για μία χαμένη χρονιά.

Τα γυμναστήρια μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 λειτούργησαν ουσιαστικά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο με μειωμένη ωστόσο προσέλευση καθώς ήδη είχε αρχίσει να υπάρχει ανησυχία από τη εξάπλωση του κορονοϊού διεθνώς.

Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου παρέμειναν κλειστά σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που βρίσκονταν σε ισχύ ενώ και μετά το άνοιγμα τους τον Ιούνιο, λειτουργούν με νέα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρίμηνο από τον Μάρτιο έως τον Μάιο οι επιχειρήσεις του κλάδου καταγράφουν περίπου το 40% του ετήσιου τζίρου τους και τη φετινή χρονιά το συγκεκριμένο διάστημα δεν λειτούργησαν καθόλου.

Τα νέα δεδομένα μετά το lockdown

Τις πρώτες μέρες μετά την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, με νέους κανόνες και μέτρα προστασίας, σχεδόν το 40% των συνδρομητών τους επέστρεψε άμεσα.

Πλέον σχεδόν έναν μήνα μετά, το 70% των συνδρομητών σε σχέση με πέρσι συνεχίζει να αθλείται στα γυμναστήρια όπως επισημαίνει στο insider.gr ο Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.

Παράλληλα, από τις συνολικά επιχειρήσεις 2.500 του κλάδου, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου, ένα πολύ μικρό ποσοστό κάτω του 10% δεν άνοιξε μετά την άρση των μέτρων.

Το καλοκαίρι παραδοσιακά θεωρείται «νεκρή» περίοδος για τα γυμναστήρια καθώς συνήθως δεν γίνονται νέες συνδρομές, τη φετινή χρονιά ωστόσο η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Άλλωστε όπως σημειώνει ο κ. Κλεοβούλου τα περισσότερα γυμναστήρια προχώρησαν σε παράταση των συνδρομών που βρίσκονταν σε ισχύ ή έληξαν την περίοδο του lockdown, καλύπτοντας ουσιαστικά τους μήνες που χάθηκαν για τους πελάτες τους.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365