Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Μάσκες στα σχολεία: Οι αρνητές που έφαγαν πόρτα και εκείνοι που το διασκέδασαν (ΦΩΤΟ)

«Το πολύ να μην πάνε ένα χρόνο στο σχολείο», είπε πατέρας

Πολλά παρατράγουδα καταγράφηκαν και σήμερα σε σχολεία σε όλη την χώρα με κάποιους γονείς να θεωρούν ότι κάνουν αντίσταση σε ένα μέτρο όπως η μάσκα που μόνο στόχο έχει να προστατεύσει την υγεία των παιδιών τους από τον κορονοϊό. «Το πολύ να μην πάνε ένα χρόνο στο σχολείο», είπε πατέρας.


Σε πολλά σχολεία της χώρας σήμερα που χτύπησε το πρώτο κουδούνι, υπήρξαν γονείς που επέλεξαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα.

Σε αυτούς τους γονείς και δυστυχώς και στα παιδιά τους δεν άνοιξε η πόρτα του σχολείου. 

Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και σε κανέναν δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν φοράει μάσκα. 

Ο φωτογραφικός φακός του newsit.gr κατέγραψε δεκάδες μαθητές χωρίς μάσκα στο 6ο Λύκειο Πειραιά. 

Από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη υπήρξαν περιστατικά που γονείς στέρησαν από τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο. Υπήρχαν και εκείνοι βεβαίως που με τρυφερότητα βοήθησαν τα παιδιά τους να φορέσουν την μάσκα τους. 

Στην Πάτρα σύμφωνα με το tempo24.gr στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το 55ο Δημοτικό Σχολείο, ανήλικος μαθητής συνοδευόμενος από τον γονιό του έφτασε χωρίς μάσκα και δεν του επετράπη η είσοδος. 

Σε άλλο σχολείο, το 25ο Δημοτικό σχολείο Πατρών δεν επετράπη η είσοδος σε 4 μαθητές που πήγαν χωρίς μάσκα. 

Στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το GrTimes.gr στο 41ο δημοτικό σχολείο στην Ικτίνου, στο κέντρο της πόλης, μαθητές αλλά και γονείς φορούσαν τις μάσκες τους πριν από την είσοδο τους στο σχολείο.

Μάλιστα πολλοί γονείς τραβούσαν φωτογραφίες τα παιδιά τους, που ποζάρουν με τις μάσκες, σε μια… διαφορετική επιστροφή στα σχολεία, ενώ και οι σέλφι έδιναν και έπαιρναν. Όπως φαίνεται τα παιδιά δείχνουν να το διασκεδάζουν με τις μάσκες.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονικης, επίσης, στην οδό Ικτίνου.

Στη Θεσσαλονίκη βέβαια υπήρξε και ένα περιστατικό με έναν πατέρα που αρνήθηκε να φορέσουν μάσκα τα παιδιά του. Όταν ρωτήθηκε από τον ΣΚΑΙ γιατί απάντησε: «Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα». Είπε ακόμα πως αρκετοί γονείς πήγαν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς μάσκα και τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν.

Είπε το γνωστό ότι «αυτοί που λένε να φορούν τα παιδιά μάσκα πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλα» και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Επιδημία ή πανδημία; Για πανδημία έπρεπε να σωριαζόμαστε κάτω. Πανδημία όταν λες αυτό εννοείς. Τα παιδιά το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο».

Μάλιστα ως ειδικός είπε ακόμα: «σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα παιδάκια τι συμπτώματα θα εχουν που φορούν μάσκα».

Εκτός σχολείου έβγαλε καθηγητής, μία μαθήτρια που δεν δέχτηκε να φορέσει μάσκα στο 1ο ΓΕΛ Κορδελιού. Όπως είπε η μαθήτρια στη μητέρα της βγαίνοντας από το σχολείο, ενημερώθηκε ότι αν δεν φορέσει μάσκα θα πρέπει να βγει εκτός σχολείου και πώς θα πάρει τις αντίστοιχες απουσίες, παρ’ όλα αυτά η μαθήτρια δεν δέχτηκε να συμμορφωθεί με την υπόδειξη και αποχώρησε από το σχολείο.

Στο ίδιο σχολείο μία άλλη μητέρα εγκαλούσε τον γιο της επειδή δέχτηκε να φορέσει μάσκα. Η μητέρα, υποστήριζε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Το ίδιο και στην Κυψέλη όπου η κα Σταυρούλα Κούζουνα μητέρα 5 παιδιών αντιδρά στην μάσκα. Όπως είπε, δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα στείλει τα παιδιά της στο σχολείο. 

Στην Κρήτη, στο Δημοτικό των Γουρνών, γονείς εμφανίστηκαν με μάσκες – πανό. Έγραψαν πάνω στις μάσκες συνθήματα και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εξαιτίας της χρήσης μάσκας.

Όπως μετέδωσε το cretapost, οι γονείς πήγαν στο δημοτικό των Γουρνών χωρίς τα παιδιά κρατώντας ιατρικές μάσκες στις οποίες είχαν γράψει διάφορα μηνύματα διαμαρτυρίας.







5 σχόλια:

  1. εάν ο γονιός δεν είναι ιατρός δεν δικαιούται να έχει καμία άποψη και θέση για το θέμα.Τέλος.
    Αυτό με τον κάθε άσχετο να έχει άποψη σε επιστημονικά θέματα πρέπει να τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετος είσαι εσύ,κλείσε την τηλεόραση κ διάβασε καμία διαδικτυακή σελίδα πριν το παίξεις έξυπνος.Εκεί θα μάθεις την αλήθεια και όχι από τα βρωμοκαναλα που τα παίρνουν χοντρά.

      Διαγραφή
    2. Καραγιαννιδη θλίβομαι πολύ με τη στάση σου τελευταία.Μη βαδίζεις σε δρόμους που βαδισαν άλλοι συναφελφοι σου, ο κόσμος ξύπνησε κ τους πήρε χαμπάρι..

      Διαγραφή
  2. Εντάξει, σήμερα κάνατε την αντίσταση σας. Από αύριο κόβετε τις μαλακιες και στείλτε τα παιδιά σας στο σχολείο φορώντας τα μάσκα. Προστατέψτε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Κ ΑΠΟ ΟΛΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.ΔΕ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΆΣΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365