Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020

Τεράστιο πλήγμα για τις επιχειρήσεις οι ακυρώσεις γάμων

Οι μαζικές ακυρώσεις γάμων το φετινό καλοκαίρι λόγω της πανδημίας προκάλεσαν μεγάλο οικονομικό πλήγμα στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του γάμου

Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας weddin, 4 στα 10 ζευγάρια ακύρωσαν τον γάμο τους, 7 στα 10 άλλαξαν ημερομηνία ενώ 6 στα 10 μείωσαν τον αριθμό των καλεσμένων.Οι μαζικές ακυρώσεις γάμων το φετινό καλοκαίρι λόγω της πανδημίας προκάλεσαν μεγάλο οικονομικό πλήγμα στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του γάμου.

Πρόκειται ουσιαστικά για χιλιάδες επαγγελματίες που εργάζονται σε επιχειρήσεις διοργάνωσης γάμων, καταστημάτων με νυφικά, εταιρείες catering, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία αλλά και φωτογράφοι, dj κτλ οι οποίοι περιμένουν το καλοκαίρι για να δουλέψουν για όλη τη χρονιά.  

Από τη μία πλευρά, οι Έλληνες που είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν φέτος, στην πλειονότητά τους προχώρησαν σε αναβολή της τελετής είτε για τον προσεχή Σεπτέμβριο είτε για το καλοκαίρι του 2021. Από την άλλη ζευγάρια από το εξωτερικό που είχαν οργανώσει γάμους σε ελληνικά νησιά αναβάλλουν τους γάμους τους για το επόμενο καλοκαίρι.

«Στην πρώτη περίπτωση στους γάμους του εσωτερικού οι ακυρώσεις σε σχέση με πέρσι έφτασαν το 70% ενώ στους γάμους από το εξωτερικό, οι ακυρώσεις άγγιξαν το 90%. Ήταν καταστροφικό όλο αυτό για τις επιχειρήσεις που δουλεύουν και διοργανώνουν γάμους στα νησιά» σημειώνει στο insider.gr  o Γιάννης Κωνσταντινίδης, ιδρυτής του weddin.gr, μίας πλατφόρμας οργάνωσης γάμων η οποία συγκεντρώνει περισσότερους από 300 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.


Αλλάζουν ημερομηνίες και μειώνουν τους καλεσμένους

Αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το weddin σε επαγγελματίες του κλάδου, συνολικά 4 στα 10 ζευγάρια ακύρωσαν τον γάμο τους, 7 στα 10 άλλαξαν ημερομηνία ενώ 6 στα 10 μείωσαν τον αριθμό των καλεσμένων. Παράλληλα ένας στους δύο destination weddings ακυρώθηκαν.

Σε ποσοστό 35,3% οι γάμοι μεταφέρθηκαν το 2021, το 30,5 %  των γάμων αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο και σε ποσοστό 26,8% τον Ιούλιο, από τους εκείνους που ήταν προγραμματισμένοι για Μάιο και Ιούνιο. Ένα πολύ μικρό ποσοστό γάμων, της τάξεως του 4,9% μεταφέρθηκε για τον προσεχή Οκτώβριο κι αυτό επείδη υπάρχει μία ανησυχία στα ζευγάρια για δεύτερο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο.

Όσον αφορά στους φόβους των επαγγελματιών του κλάδου, σύμφωνα με την έρευνα οι κυριότεροι είναι η ρευστότητα, η αβεβαιότητα καθώς και η ψυχολογία των ζευγαριών. Τέλος σχετικά με τις ανάγκες τις οποίες εξέφρασαν, στην κορυφή βρέθηκαν η οικονομική βοήθεια από το κράτος, οι υγιείς συνεργασίες μεταξύ επαγγελματιών καθώς και η θεραπεία του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365