Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αλλαγή ώρας - Τι θα κάνουμε φέτος, ποια είναι η θέση της Ελλάδας

Η αλλαγή ώρας, που συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, είναι στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κομισιόν θέλει την κατάργησή της

Η αλλαγή ώρας και το ενδεχόμενο κατάργησης της βρέθηκε στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν υπάρχει ομοφωνία στο συγκεκριμένο θέμα.



Η αλλαγή ώρας, που συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, είναι στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κομισιόν θέλει την κατάργησή της.

Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ποια είναι η θέση της Ελλάδας για την αλλαγή ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική θέση ήταν να μην αλλάξει το καθεστώς γιατί θα είχε επιπτώσεις σε διαφορά θέματα κυρίως στον τουρισμό και στις αερομεταφορές, αφού το καλοκαίρι αν δεν άλλαζε η ώρα θα είχε μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία.

Η χώρας ανήκει στο μπλοκ των χωρών που αποτελούν αναστέλλουσα (ισχυρή) μειοψηφία

Η Ελλάδα, εκτός απρόοπτου, θα κάνει αλλαγή της ώρας φέτος, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και του Μαρτίου, καθώς δεν υπάρχει ακόμα δέσμευση.

Το ζήτημα εμπίπτει στη Γενική διεύθυνση Κινητικότητας της ευρωπαϊκής επιτροπής και γι΄ αυτό εμπίπτει, ακολούθως, στο υπουργείο Μεταφορών της Ελλάδας.

Όπως πάντα λοιπόν, αλλαγή στη χειμερινή ώρα, θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου.

Φέτος, αυτή η Κυριακή είναι στις 25 Οκτωβρίου όταν και οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα πίσω.

Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Μάρτιο του 2021.

Πηγή aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365