Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

e-ΕΦΚΑ: Παράταση για καταβολή ασφαλιστικών εισφορών Αυγούστου σε ελεύθερους επαγγελματίες

Αναλυτικότερα

Παράταση μέχρι 6 Οκτωβρίου στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών Αυγούστου 2020, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.



Την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών Αυγούστου 2020 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες συζητάει το Διοικητικό συμβούλιο του e- ΕΦΚΑ σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την παράταση της προθεσμίας καταβολής εισφορών Αυγούστου 2020 Μη Μισθωτών ασφαλισμένων (Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολουμένων, Αγροτών) έως την 6-10-2020 για να δοθεί επαρκής χρόνος στους ασφαλισμένους και για να ομαλοποιηθεί η ροή έκδοσης των ειδοποιητηρίων.

Αναλυτικότερα με τον ασφαλιστικό νόμο 4670/20 προβλέπεται η έκδοση ειδοποιητηρίου e ΕΦΚΑ το οποίο θα περιλαμβάνει τις εισφορές κύριας ασφάλισης και τις εισφορές για τους κλάδους Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (πρόνοιας) των μη μισθωτών ασφαλισμένων, Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών, δεδομένου ότι το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) από 1-3-2020 εντάχθηκε στον e ΕΦΚΑ.

Κατά την εφαρμογή των προβλεπόμενων καθώς και τη διαχείριση των ως άνω εισφορών από 1-7-2020 πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες παρεμβάσεις προσαρμογής στο πληροφοριακό σύστημα του e ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα η έκδοση του κοινού ειδοποιητηρίου για τον 7ο/2020 να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης των εισφορών την 15-9-2020.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η διαδικασία ροής των νέων ειδοποιητηρίων αρχίζει μετά την λήξη προθεσμίας πληρωμής των εισφορών 7ου/2020 και αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω Διατραπεζικού Συστήματος, η έκδοση του νέου ειδοποιητηρίου θα ολοκληρωθεί την 28-9-2020 άρα απαιτείται λίγος χρόνος ακόμη για την πληρωμή από τους ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365