Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Έρευνα Metron Analysis: Αρνούνται μάσκα και εμβόλιο για τον κορωνοϊό!

Σύμφωνα με την έρευνα, σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, ποσοστό 17%, αντιδρά στη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους

Η χώρα μας δεν εξαιρείται από το παγκόσμιο κίνημα των αρνητών της πανδημίας κορωνοϊού, όπως αποκαλύπτει έρευνα της εταιρείας Metron Analysis την οποία δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.



Σύμφωνα με την έρευνα, σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, ποσοστό 17%, αντιδρά στη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους. Ανάμεσα στους νέους ηλικίας από 17 έως 34 ετών το ποσοστό φτάνει στο 28%. Από αυτούς το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που δυσανασχετούν με τη μάσκα καταγράφεται στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Αντιστοίχως στο ερώτημα αν υπήρχε ένα εγκεκριμένο και δωρεάν εμβόλιο από το κράτος για τον κορωνοϊό εσείς θα θέλετε να το κάνετε ή όχι,  το 44% των ερωτηθέντων απάντησε όχι το αντίστοιχο ποσοστό σε έρευνα της γκάλοπ στις ΗΠΑ ήταν 35%.


Στη χώρα μας η συγκεκριμένη τάση αντιπροσωπεύει μία ευρεία ηλικιακή ομάδα από 17 έως 54 ετών η οποία απάντησε ότι δεν θα εμβολιαζόταν για τον κορωνοϊό σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%. Συνολικά υπέρ του εμβολίου απάντησε το 50% και κατά το 44%. Ενδιαφέρον έχουν τα ειδικότερα χαρακτηριστικά όσων απάντησαν ότι δεν θα έκαναν το εμβόλιο. Το 54% ανήκει στην αγροτική τάξη το 64% είναι άνεργοι το 50% γυναίκες και το 54% αυτοπροσδιορίζονται ως συντηρητική δεξιά. Από την αριστερά μέχρι την κεντροδεξιά υπερισχύει το ναι στο εμβόλιο.


Αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μπορεί να είναι μειοψηφικό αλλά δεν είναι αδιάφορο καθώς εφάπτεται με το 13% των πολιτών που απαντούν ότι δεν θέλουν καμία συζήτηση με την Τουρκία προκειμένου να διευθετηθούν οι διαφορές των δύο χωρών. Από τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι όσοι ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και όσοι δηλώνουν Τούρκοφάγοι ταυτίζονται σε ποσοστό 55,2%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365