Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Έρευνα σοκ του ΑΠΘ για 200.000 κρούσματα χωρίς χρήση μάσκας παντού

Η έρευνα επεξεργάζεται και συγκεκριμένα σενάρια

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία έρευνας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.


Η έρευνα επεξεργάζεται και συγκεκριμένα σενάρια, υπολογίζοντας τα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία, αλλά υπολογίζει και το κατά πόσο τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται από τους πολίτες.


Σύμφωνα, λοιπόν, με το πρώτο σενάριο, με τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, στις 31 Οκτωβρίου 2020 η Ελλάδα θα είναι επιδημιολογικά με: 34.181 κρούσματα, 568 θανάτους (μέχρι σήμερα οι θάνατοι είναι 500), ενώ οι ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) θα είναι 103 (σήμερα είναι 83). Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, εάν δεν ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στις 31 Δεκεμβρίου 2020 η χώρα θα είναι στο «κόκκινο». Κι αυτό, γιατί βάσει της έρευνας αυτής, θα έχει συνολικά 200.055 κρούσματα, 1.834 θανάτους και 837 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.


Στο δεύτερο σενάριο, υπολογίζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, εάν υπήρχε χρήση μάσκας παντού. Έτσι, εάν γινόταν χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς, στις 31 Οκτωβρίου 2020 τα κρούσματα θα ήταν 31.800, οι θάνατοι 566, ενώ 91 συμπολίτες θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Εάν η χρήση μάσκας συνεχιζόταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, τα συνολικά κρούσματα έως τότε θα ήταν 45.826, οι θάνατοι 836, ενώ στις ΜΕΘ θα βρίσκονταν 42 άνθρωποι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365