Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Πάνω από 20% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τι καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Ξεπέρασε τις 20 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για το Βεργίνα TV.


Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 39,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΚΙΝΑΛ 7,3%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3,0%.


Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών προσώπων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αξιολογείται πρώτος (6,8%). Ακολουθούν ο Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης (6,7%), ο Τάκης Θεοδωρικάκος (6,3%), Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερρακάκης (6%), Μάκης Βορίδης (5,9%) και τελευταίος ο Νίκος Δένδιας με 5,8%.


Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες σε ποσοστό 22% προτιμούν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα, με τον Αλέξη Χαρίτση να ακολουθεί (14%).


Όσον αφορά τον κοροναϊό, η μεγάλη πλειοψηφία εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων (65%). Το 60% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο εφόσον υπάρχει εγγύηση ότι είναι ασφαλές, ενώ 30% δεν θέλει να εμβολιαστεί. Σχετικά με τη χρήση μάσκας, η πλειοψηφία (68%) απαντά ότι κάνει ό,τι ακριβώς προβλέπεται, ενώ 25% κάνει χρήση μάσκας «τις περισσότερες φορές».


Η ανησυχία των πολιτών εστιάζεται κυρίως στην οικονομία (43%), μετά στην τουρκική προκλητικότητα (32%) και κατόπιν στην πανδημία (20%). Την ίδια ώρα ζητούν πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην Τουρκία (επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ ζητά το 30% και στρατιωτική απάντηση το 21%), ενώ εγκρίνουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε ποσοστό 46%.


1 σχόλιο:

  1. I.vergina.tv.den.itan.afti.pu.kopike.apo.tin.sinendeftsi.sti.tesaloniki.apo.to.siriza.ti.perimenume.i.dimoskopisi.egine.sta.kendrika.tis.nudulas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365