Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο εξαπάτησης με 33 ψέματα η ομιλία Μητσοτάκη

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό

«Η προχθεσινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μνημείο ψεύδους και διαστρέβλωσης», σημειώνει, σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι η πολιτική κριτική που άσκησε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αφορά στη στρατηγική επιλογή αναδιάρθρωσης της οικονομίας προς όφελος των τραπεζών, την ώρα που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει συνειδητά επιλέξει να μην στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας, οδηγώντας εκ νέου σε έκρηξη ύφεσης, απολύσεων, μειώσεων μισθών, λουκέτων και νέα εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους.


Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι μέσα σε 65 λεπτά ομιλίας ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να χωρέσει 33 εξόφθαλμα ψέματα. «Δηλαδή έλεγε ένα ψέμα ανά δύο λεπτά ομιλίας».


Άλλο πράγμα η οπτική επί των γεγονότων και άλλο τα ίδια τα γεγονότα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση και προσθέτει: «Αυτά είναι πεισματάρικα όσο και αν ο κος Μητσοτάκης νομίζει ότι μπορεί να τα αποφεύγει, να τα παραγνωρίζει, να τα διαστρεβλώνει, να τα συγκαλύπτει, να τα αποσιωπά ή να τα αναποδογυρίζει. Το ζήτημα δεν είναι απλώς πολιτικό αλλά και ηθικό. Κυρίως ηθικό. Όπως ηθική είναι η υποχρέωση μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Δηλαδή τα γεγονότα» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση και παραθέτει 33 ψέματα, όπως λέει, που είπε ο Πρωθυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταργήσαμε την προστασία πρώτης κατοικίας


Ανάμεσα σε αυτά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε σχόλια επί του νομοσχεδίου, ότι πολλοί φορείς τοποθετήθηκαν θετικά, ότι οι τράπεζες εξέφρασαν επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο και πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας.


«Καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε ισχύ νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 ο ν .3689/2010 όπως τροποποιήθηκε. Και από την Μάρτιο του 2019 και μετά ο ν. 4605/2019. Και οι δύο νόμοι προστάτευαν ρητά την πρώτη κατοικία, δηλαδή ο οφειλέτης διατηρούσε την ιδιοκτησία του σπιτιού του. Η ΝΔ παρέτεινε το πλαίσιο προστασίας που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Ιούλιο του 2020. Έκτοτε δεν υπάρχει νομοθεσία προστασίας α’ κατοικίας. Με τον νέο πτωχευτικό κανένας πολίτης που χρωστάει δεν θα είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού του, ούτε ο πλέον ευάλωτος. Άρα επέρχεται οριζόντια κατάργηση της προστασίας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365