Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020

Δηλώσεις Λάκη Βασιλειάδη για την τροπολογία για τα Σχολικά Κυλικεία

Δελτίο Τύπου

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε την Πέμπτη δίνεται η δυνατότητα μείωσης, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, έως και 40% στα μισθώματα σχολικών κυλικείων για το σχολικό έτος 2020-2021. 


Παράλληλα, δίνεται και η δυνατότητα τμηματικής καταβολής οφειλόμενων μισθωμάτων της περιόδου 2019-2020 σε έως και 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και δυνατότητα παράτασης των μισθώσεων για ένα έτος, πάντα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για όσους το επιθυμούν, έως 30 Ιουνίου 2021 είναι δυνατή η λύση της σύμβασης μίσθωσης σχολικού κυλικείου, χωρίς την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής υπέρ του εκμισθωτή.


Με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

«Πριν μερικές ημέρες είχα πραγματοποιήσει συνάντηση με ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων στη Σκύδρα, όπου και συζητήσαμε όλα τα ζητήματα του κλάδου, αυτή την ιδιαίτερη χρονιά. Αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες, ειδικότερα στην Πέλλα, δεσμεύτηκα να εντείνω τις παρεμβάσεις μου, ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις αυτές. Η νομοθετική ρύθμιση αυτή δίνει ανάσα στους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων και επιτρέπει την ομαλή τους λειτουργία και κατά τη νέα σχολική χρονιά.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365