Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Σκληρός ως το τέλος ο Χρήστος Παππάς: «Ήταν υπό διακριτική επιτήρηση» αλλά… ξέφυγε

Ο εκ των καταδικασθέντων παραμένει άφαντος, ενώ τεράστια ερωτήματα προκαλεί το πως διέφυγε της σύλληψης

Τα όσα λέγονται πως εκείνος είναι ο πιο σκληρός από τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει με περίτρανο (και ντροπιαστικό για την αστυνομία) τρόπο ο Χρήστος Παππάς. Ο εκ των καταδικασθέντων παραμένει άφαντος, ενώ τεράστια ερωτήματα προκαλεί το πως διέφυγε της σύλληψης.


Ο Χρήστος Παππάς, εκ των μελών του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξης πλέον, διαφεύγει της σύλληψης, παρόλο που, όπως παραδέχτηκε ο δικηγόρος του, ήταν υπό παρακολούθηση από την αστυνομία!


Ο Χρήστος Παππάς ήταν όντως υπό διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας αλλά κατάφερε και ξέφυγε, είπε ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (23.10.2020) στον ΣΚΑΙ.


Με τα περισσότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής να έχουν παραδοθεί, ο Χρήστος Παππάς είναι ο μοναδικός που παραμένει ασύλληπτος. Είχε γίνει κάτι ανάλογο και το 2013, όταν συνελήφθη η Χρυσή Αυγή. Και τότε ο Χρήστος Παππάς διέφυγε της σύλληψης επί ένα 24ωρο και τελικά πήγε με… ταξί στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί!


Εκείνο που προκαλεί τεράστια ερωτήματα είναι το πως ενώ ο Χρήστος Παππάς ήταν υπό παρακολούθηση, κατάφερε να διαφύγει. Και να δηλώνει, μέσω του δικηγόρου του ότι δεν προτίθεται να παραδοθεί, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που καταδικάστηκαν.


Κανείς δεν γνωρίζει ούτε και το που είναι. Το βράδυ της Πέμπτης έγιναν έφοδοι στα σπίτια του στου Παπάγου και στα Γιάννενα. Αλλά δεν ήταν εκεί φυσικά. Ο δικηγόρος του δεν απάντησε στο αν βρίσκεται στην Ελλάδα ή όχι, σημειώνοντας πως δεν έχει μιλήσει μαζί του, γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο οι αρχές να τον εντοπίσουν.


Ο Περικλής Σταυριανάκης δεν έκρυψε ότι γνώριζε εδώ και καιρό πως ο πελάτης του πιστεύει πως είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του έως ότου εκδοθεί απόφαση του Εφετείου. «Μεγαλύτερη ποινή από το να εκτίσεις 5 χρόνια και μετά να ακυρωθούν δεν υπάρχει από αυτό», είπε.


Μιλώντας, εξάλλου, στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος του Χρήστο Παππά τόνισε πως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έκανε την επιλογή, σε αυτή τη φράση, να μην εμφανιστεί, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».


Αναφέρθηκε επίσης στο σκεπτικό του πελάτη του: «Είναι σωστό και αζήμιο για μένα μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δευτεροβαθμίου δικαστηρίου να έχω εκτίσει ποινή για το χρόνο της οποίας δεν μπορεί να μου τον δώσει κανείς πίσω αν αθωωθώ ή μειωθεί η ποινή μου».


Ο Π. Σταυριανάκης σημείωσε ότι «η απόφαση του Χρήστου Παππά μπορεί τώρα να μην ακούγεται σωστή, αλλά δεν θα υποστεί και τίποτα χειρότερο από το να εκτίσει μια ποινή που στο τέλος δεν χρειάζεται να την εκτίσει».


Ερωτηθείς εάν ο Χρήστος Παππάς είχε αποφασίσει από πριν να μην παρουσιαστεί, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι το είχε συζητήσει, ενώ δήλωσε ότι θα προσέλθει ο Χρήστος Παππάς όταν βγει τελεσίδικη απόφαση.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365