Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ομάδα αναρχικών εισέβαλε στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και του πέρασε ταμπέλα στο λαιμό

Οι δράστες στη συνέχεια διευκρίνησαν τους λογους της επέμβασής τους

Μια ομάδα αναρχικών εισέβαλε στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη το πρωί της Πέμπτης και όπως φαίνεται από την φωτογραφία που ανέβασαν οι ίδιοι στο διαδίκτυο περικύκλωσαν τον πρύτανη φορώντας του μια ταμπέλα στο λαιμό που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας των αναρχικών στοχοποίησαν τον συγκεκριμένο πρύτανη επειδή «οραματίζεται εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».


Όπως αναφέρουν μάλιστα, ο συγκεκριμένος πρύτανης «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ».


Ειρωνεύονται μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη λέγοντας: «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».


«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ' εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων» έγραψαν ακόμη στην ανακοίνωσή τους οι αναρχικοί.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ομάδα περίπου 20 ατόμων έπιασαν τον Πρύτανη απo τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στη συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν.


Στήριξη της Συνόδου Πρυτάνεων


Την αμέριστη συμπαράστασή της εξέφρασε με ανακοίνωση η Σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ.


«Καμία έκφραση βίας δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια» αναφέρει η ανακοίνωση. «Η νομοθεσία ορίζει σαφώς πώς αντιμετωπίζονται εγκληματικές πράξεις που απειλούν την ανθρώπινη ζωή και προσβάλλουν την δημόσια περιουσία. Όμως, εν προκειμένω, πράξεις τυφλής βίας μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, συνιστούν απειλή για την ίδια την Δημοκρατία, παραβιάζοντας το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας στην επιστήμη, έρευνα και διδασκαλία».


«Λιγοστοί γνωστοί- άγνωστοι έχουν διαρκή στόχευση να καταλύουν το ακαδημαϊκό άσυλο, με την ελεύθερη δημοκρατική έκφραση, τη γνώση και τη διακίνηση ιδεών να διώκονται μέσα στον ίδιο τον φυσικό τους χώρο. Απομονωμένες μειοψηφίες επιχειρούν να μετουσιώσουν τα πανεπιστήμια σε ορμητήρια ανομίας. Βρίσκουν σταθερά απέναντί τους σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη της ελληνικής κοινωνίας» προστίθεται.

1 σχόλιο:

  1. Ελλάδα η χώρα όπου οι σταλινοφασίστες κάνουν ότι γουστάρουν ελεώ δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365