Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Επίδομα θέρμανσης και για τη χρήση φυσικού αερίου

Ποια σενάρια εξετάζονται

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο επίδομα - Δεν αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια - Ποια σενάρια εξετάζονται.


Επίδομα θέρμανσης θα δικαιούνται φέτος όχι μόνο όσοι αγοράζουν πετρέλαιο αλλά και όσοι ζεσταίνονται με φυσικό αέριο σύμφωνα με το διευρυμένο σχέδιο που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη το επίδομα θα δίνεται ανάλογα με το εισόδημα, και όχι από το είδος θέρμανσης. Την ερχόμενη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές που έρχονται στο επίδομα θέρμανσης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η βασική αλλαγή θα αγορά στην επέκταση των καυσίμων τα οποία μπορούν να ενταχθούν στην λίστα του επιδόματος.


Παράγοντες του υπουργείου οικονομικών δηλώνουν άδικο να επιδοτούνται μόνο όσοι αγοράζουν πετρέλαιο, ειδικά σε μια περίοδο που διευρύνεται συνεχώς η χρήση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα εισοδηματικά κριτήρια θα παραμείνουν ίδια με αυτά που ίσχυσαν την προηγούμενη περίοδο, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ως προς τα γεωγραφικά κριτήρια και ειδικά σε πολύ ορεινές περιοχές και σε όσους θερμαίνονται με εναλλακτικούς τρόπους όπως τα καυσόξυλα τα πέλλετ και τα λοιπά. Βέβαια όπως τονίζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές το θέμα των καυσόξυλων πρέπει να εξεταστεί με προσοχής λόγω των ρύπων.


Σε κάθε περίπτωση το κονδύλι που θα διατεθεί ανέρχεται φέτος τα 84 εκατ. € ενώ το επίδομα αναμένεται να δοθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365