Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Τα έγγραφα που μπορείτε να βγάλετε με ένα κλικ

Η διαδικασία για την έκδοσή τους από την πλατφόρμα είναι πολύ απλή και πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet

Με γοργό ρυθμό προχωρά η μετάβαση του Δημοσίου στην ψηφιακή εποχή, καθώς διευρύνεται η λίστα με τα έγγραφα που οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν με ένα "κλικ" από τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους μέσα από την πλατφόρμα reg.services.gov.gr.


Έτσι μετά τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας, στην ψηφιοποίηση δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων εντάχθηκαν και τα αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου και συμφώνου συμβίωσης διευκολύνοντας τις συναλλαγές των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες και συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Η διαδικασία για την έκδοσή τους από την πλατφόρμα είναι πολύ απλή και πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά τόσο για τους ίδιους προσωπικά όσο και για τα ανήλικα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους έως 18 ετών που είναι συνδεδεμένα στον ΑΦΜ τους. Διευκρινίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα προς έκδοση αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων είναι όσα έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί μετά τις 8/5/2013. Για τα προγενέστερα αυτής της ημερομηνίας αποσπάσματα πρόκειται να ανακοινωθεί εναλλακτική διαδικασία έκδοσης.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365