Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Μουσακάς

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Μελιτζάνες μεγάλες 7 τεμ φλάσκες
Πατάτες μεγάλες 6 τεμ κομμένες ροδέλες
Κιμάς μοσχαρίσιος 800 γρ
Κρεμμύδια 2 τεμ ψιλοκομμένα
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Ντοματάκι κονκασέ 1 κουτί περασμένο στο μπλέντερ
Πολτός ντομάτας 1 κουταλιά σούπας
Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Νερό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την μπεσαμέλ
Βούτυρο 4 κουταλιές σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 κουταλιές σούπας
Αυγά 3 τεμ
Γάλα 2 ποτήρια νερού ζεστό
Κασσέρι 200 γρ τριμμένο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες
Πλένουμε και κόβουμε σε χονδρές ροδέλες τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 15 λεπτά μετά τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες, τις αφήνουμε και αυτές στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Ετοιμάζουμε τον κιμά σε μια κατσαρόλα, λιώνοντας το βούτυρο, βάζουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε λίγο και τα σοτάρουμε καλά να μαλακώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.Προσθέτουμε το κονκασέ ντοματάκι που περάσαμε από το μπλέντερ, τον πολτό αραιωμένο με λίγο νεράκι,το αλάτι,το πιπέρι,την κανέλα,λίγο νεράκι και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του εντελώς.

Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά.Προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα για να μην σβολιάσει, προσθέτουμε το τριμμένο κασσέρι, ανακατεύουμε καλά, το βγάζουμε από την φωτιά και βάζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τέλος τα αυγά ανακατεύοντας δυνατά.Πρέπει να είναι πηκτή κρέμα γι’αυτό χρειάζεται καλό συνεχόμενο ανακάτεμα.

Τηγανίζουμε τις πατάτες σε ένα τηγάνι όπου βάλαμε το ηλιέλαιο να κάψει, μέχρι να ροδίσουν λίγο. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι.

Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε τοποθετούμε στον πάτο μία στρώση από τις πατάτες, από πάνω τους μία στρώση από μελιτζάνες, αδειάζουμε πάνω από τις μελιτζάνες τον κιμά και τον απλώνουμε καλά. Πάνω από τον κιμά τοποθετούμε πάλι όσες πατάτες έμειναν, μετά τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τέλος απλώνουμε την μπεσαμέλ,την στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα και ψήνουμε για 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

* Για ευκολία δική σας, μπορείτε να ετοιμάσετε τον κιμά από το προηγούμενο βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365