Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Εξαφάνιση Λαέρτη: Απαντήσεις ζητά η οικογένειά του - Τοποθετεί δικό της εμπειρογνώμονα

Ο εμπειρογνώμονας αναμένεται να λάβει δείγμα DNA από τη σορό του άτυχου 36χρονου

Στον διορισμό δικού της εμπειρογνώμονα για να διαπιστωθεί τι συνέβη και ο αγαπημένος τους Λαέρτης έχασε τη ζωή του, προχωράει, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η οικογένεια του άτυχου 36χρονου.



Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να υλοποιηθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο. Όπως λένε από το περιβάλλον του άτυχου άνδρα, ο εμπειρογνώμονας αναμένεται να λάβει δείγμα DNA από τη σορό του. «Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην ιατροδικαστική έκθεση που έδειξε πως το σώμα του βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και σε κατάσταση σκελετοποίησης. Η οικογένειά του έχει κάθε λόγο να ψάχνει απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχει», δήλωσε στο protothema.gr, o ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος είχε οριστεί από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης από την οικογένειά του για τον εντοπισμό του.

Ο Λαέρτης, όπως είχε αποκαλύψει πριν από μία εβδομάδα στο «ΘΕΜΑ» η αδελφή του Μαρία, επρόκειτο να ταξιδέψει μία εβδομάδα μετά την ημέρα που εξαφανίστηκε στη Μύκονο, εκεί όπου θα εργαζόταν, όπως άλλωστε έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια, ως παρκαδόρος σε ένα μαγαζί για τη σεζόν. «Ο Λαέρτης ήταν ανήσυχος. Του είχαν κλέψει τη μοτοσικλέτα. Δεν ήταν πολύ καλά. Έδειχνε στην κοπέλα του τις ανησυχίες του», είχε πει η αδερφή του. Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο οι αναζητήσεις των Αρχών δεν οδηγούν πουθενά. Οι έρευνες των αστυνομικών κατέληξαν τελικά σε έναν άνδρα ο οποίος ξεβράστηκε νεκρός στην Άνδρο το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν ένας σχετικά νεαρός άνθρωπος, ο οποίος είχε πάρει το πλοίο της γραμμής μία ημέρα μετά την εξαφάνιση του 36χρονου και βούτηξε στο κενό. Το νερό τον παρέσυρε και η σορός του ξεβράστηκε στην Ανδρο. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε ταφεί εκείνο το καλοκαίρι στο νεκροταφείο του Σχιστού ως άγνωστος, καθώς οι αρμόδιες αρχές τότε δεν είχαν καταφέρει να τον ταυτοποιήσουν. Τελικά, μετά από εξέταση DNA διαπιστώθηκε πως η σορός ήταν του Λαέρτη. Η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος, καθώς η ελπίδα για τον εντοπισμό του αγαπημένου τους παιδιού παρέμενε μέχρι εκείνη τη στιγμή ζωντανή... Τα αναπάντητα «γιατί» και τα «πώς» ήταν και εξακολουθούν να είναι πάρα πολλά.

«Δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια τουλάχιστον από τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα. Οι γονείς του έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα σε αυτή την οικογένεια που έχασε τόσο άδικα το παιδί της. Από την έκθεση νεκροψίας δεν προέκυψε εγκληματική ενέργεια, ωστόσο η οικογένειά του θεωρεί πως δολοφονήθηκε», είχε δηλώσει πριν από μία εβδομάδα στο «ΘΕΜΑ» ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης . «Οι στιγμές είναι αρκετά δύσκολες. Φανταστείτε ότι αυτή η οικογένεια δεν γνωρίζει τίποτα για τον τρόπο που έφυγε ο Λαέρτης. “Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έγινε”, λένε διαρκώς οι γονείς του. Βάσει των όσων γνωρίζουμε έως τώρα η ταυτοποίησή του έγινε από το DNA. Μιλάμε για ένα δράμα. Η οικογένεια είναι εξαιρετική. Το παιδί δούλευε δύο και τρεις δουλειές. Ηταν τίμιο παιδί. Οι γονείς του είναι σε κατάσταση σοκ. Οι διωκτικές αρχές χειρίζονται με ψυχραιμία το θέμα και με λεπτότητα. Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», κατέληξε ο κ. Τσούκαλης.

πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365