Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα πάρουν επιδότηση για φυσικό αέριο

Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών

Ποιοι θα πάρουν επίδομα θέρμανσης για φυσικό αέριο, πέλετ ή ξύλα. Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών.


Διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων για το φετινό επίδομα θέρμανσης καθώς αναμένεται να επιδοτηθούν και όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ξύλο ή πέλετ.


Οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Το επίδομα θέρμανσης, ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται να καταβληθεί νωρίτερα φέτος και, μάλιστα, το σχετικό κονδύλι περιλαμβάνεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2021 που κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση.


Εισοδηματικά κριτήρια


Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του Open, «Τώρα ό,τι συμβαίνει», τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να είναι τα εξής:


2.000 ευρώ για άγαμο.

20.000 ευρώ οι έγγαμοι.

22.000 ευρώ για ζευγάρια με ένα παιδί.

24.000 ευρώ με δύο παιδιά.

26.000 ευρώ με τρία παιδιά.

Η κατανομή των ποσών ανά γεωγραφική ζώνη είναι:


Ζώνη Α – επίδομα 250 ευρώ: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας.


Ζώνη Β – επίδομα 180 ευρώ: Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.


Ζώνη Γ – επίδομα 110 ευρώ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου.

 

Ζώνη Δ – επίδομα 80 ευρώ: Νομοί Αργολίδος, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και Νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365