Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσια πλευρά στον φούρνο

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Πλευρά μοσχαριού 2 κιλά
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο
Σκόρδο 2 σκελίδες
Πάπρικα γλυκιά 1 κουτάλι της σούπας
Αλάτι-πιπέρι
Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας
Κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού
Κρασί κόκκινο 1 ποτήρι του νερού
Ελαιόλαδο 1 1/2 κούπα του τσαγιού
Νερό ζεστό

Οδηγίες
Πλένουμε τα πλευρά και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τα τοποθετούμε σε μια γάστρα ή σε πυρίμαχο σκεύος για να το μαρινάρουμε. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε ροδέλες, καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Προσθέτουμε την πάπρικα,το πιπέρι,την μουστάρδα,το κύμινο,το κρασί και το μισό ελαιόλαδο (δεν βάζουμε το αλάτι για να αποφύγουμε να σκληρύνει το κρέας). Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και τα προσθέτουμε στο κρέας μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι ή με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το κρέας για περίπου 15 λεπτά (ίσα να θωρακιστεί).Προσθέτουμε νερό ζεστό , τόσο ώστε να καλύψουμε μέχρι την μέση τα πλευρά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς, σκεπάζουμε με καπάκι ή λαδόκολλα και το αφήνουμε να ψηθεί.  Παρακολουθούμε να μη μείνει χωρίς νερό ενώ στα τελευταία 40 λεπτά ψησίματος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το  αλάτι. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο. Συνοδεύεται πολύ ωραία με πατάτες φούρνου ή πιλάφι.

*Καλό θα είναι να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να μην μας κόψει τα πλευρά με τον μπαλτά, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα μικρά οστά στο φαγητό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365