Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

«Λουκέτο» σε όλα σχεδόν τα καταστήματά της βάζει η Microsoft

Μόνο τέσσερα Microsoft Store σε όλο τον κόσμο θα μείνουν ανοιχτά

«Λουκέτο» στα περισσότερα φυσικά καταστήματά της σκέφτεται να βάλει η Microsoft, ιυοθετώντας ένα νέο μοντέλο λιανικών πωλήσεων. 


Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα φυσικά καταστήματα που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο θα κλείσουν και το προσωπικό της ομάδας λιανικής θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες είτε από τις εταιρικές εγκαταστάσεις της Microsoft είτε πραγματοποιώντας πωλήσεις και παρέχοντας εκπαίδευση και υποστήριξη για τα προϊόντα της εταιρείας από απόσταση.  

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία άνοιξε το πρώτο από τα σύγχρονα καταστήματα λιανικής το 2009, την ίδια περίπου περίοδο με την κυκλοφορία των Windows 7. Έκτοτε έχει ανοίξει πάνω από 100 καταστήματα μέσω των οποίων δεν πουλά απλά τα προϊόντα της αλλά προωθεί και το λογισμικό της. Εντός των καταστημάτων μπορούσε να λάβει κανείς βοήθεια για τη χρήση των προϊόντων της Microsoft, όπως συμβαίνει για παράδειγμα και στα  Apple Store, ακόμα και να δοκιμάσει εμπειρίες gaming με το Xbox.

Η αλλαγή στρατηγικής που ανακοίνωσε η εταιρεία προβλέπει να διατηρήσει μόνο τέσσερα εκ των 100 και πλέον καταστημάτων της, συγκεκριμένα τα καταστήματα σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Σίδνεϊ και στην έδρα της στο Σιάτλ. 

Αντί των καταστημάτων η Microsoft  θα συνεχίσει να επενδύει στο διαδικτυακό κανάλι λιανικών πωλήσεων μέσω του Microsoft.com και των ιστοτόπων για τα Xbox και Windows, τα οποία προσεγγίζουν πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα, από 190 αγορές στον κόσμο.

«Οι πωλήσεις μας έχουν αυξηθεί στο διαδίκτυο καθώς το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό χάρη στις διαδικτυακές μας προσφορές καισ την ταλαντούχα ομάδα μας η οποία εξυπηρετεί τους πελάτες από οποιαδήποτε φυσική τοποθεσία», ανέφερε σχετικά ο Αντιπρόεδρος της Microsoft, Ντέιβιντ Πόρτερ. 

Παρότι δεν αναφέρεται ρητά στην ανακοίνωση, η πανδημία του κορονοϊού ίσως ώθησε την εταιρεία να λάβει την συγκεκριμένη απόφαση αφού από τον Μάρτιο που τα Microsoft Stores έκλεισαν λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στις περισσότερες χώρες του κόσμου, η ομάδα λιανικής συνέχισε να εργάζεται online υποστηρίζοντας πελάτες κι επιχειρήσεις με πολύ καλά αποτελέσματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365