Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Αχτίδα αισιοδοξίας από τη μείωση των κρουσμάτων - Έπεσαν κατά 20% σε μία εβδομάδα

Η τελευταία Κυριακή που είχαν ανιχνευθεί λιγότερα από 1.000 κρούσματα στη χώρα ήταν η 25η Οκτωβρίου

Στα 1.193 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ. Αριθμός μειωμένος μεν σε σχέση με προηγούμενες Κυριακές, που όμως σίγουρα δεν προκαλεί εφησυχασμό.


Η τελευταία Κυριακή που είχαν ανιχνευθεί λιγότερα από 1.000 κρούσματα στη χώρα ήταν η 25η Οκτωβρίου (790 για την ακρίβεια). Από εκείνη την ημέρα και μετά, τα κρούσματα τις Κυριακές (που τα τεστ που διενεργούνται είναι λιγότερα) είναι σταθερά πάνω από 1.000.


Συγκεκριμένα, την 1η Νοεμβρίου τα κρούσματα ήταν 1.678, στις 8 Νοεμβρίου 1.914, στις 15 του μήνα 1.698, στις 22 Νοεμβρίου 1.498 και σήμερα, Κυριακή 29 Νοεμβρίου ανήλθαν σε 1.193. Παρατηρείται, δηλαδή, μια σταθερή, ελαφρά μείωση των κρουσμάτων ανά Κυριακή από τις 8 Νοεμβρίου, όταν και είχαμε τα περισσότερα νέα κρούσματα.


Τα τεστ που διενεργήθηκαν αυτές τις Κυριακές ήταν περίπου ίδια σε ποσότητα. Έτσι, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου είχαμε 16.134 τεστ (συμπεριλαμβανομένων των rapid tests), στις 15 Νοεμβρίου 15.897 τεστ, στις 22 Νοεμβρίου 15.803 και σήμερα, Κυριακή 29 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν 16.426 τεστ.


Συνεπώς, με αναλογικά ίδιο αριθμό τεστ παρατηρείται μια ελαφρά μείωση των κρουσμάτων (ενδεικτικά, η μείωση είναι 20% από την προηγούμενη Κυριακή 22 Νοεμβρίου). Μείωση που προκαλεί μεν μια συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά σίγουρα όχι εφησυχασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365