Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Κικίλιας: Ο δείκτης θετικότητας στη Θεσσαλονίκη είναι 32%

Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή αφού ο κορονοϊός εξαπλώνεται με φρενήρεις ρυθμούς

Ζωντανά ενημερώνει ο Βασίλης Κικίλιας για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Τα μέτρα του lockdown, η αγωνία για την κρίσιμη εβδομάδα που διανύουμε και οι ελπίδες σε όλο τον πλανήτη από το… μέτωπο των εμβολίων.


Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή αφού ο κορονοϊός εξαπλώνεται με φρενήρεις ρυθμούς και πλέον τα… ραντεβού για επίσημες ενημερώσεις είναι συχνότερα.


Πλέον, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή θα ενημερώνουν οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Μαγιορκίνης, ενώ κάθε Τετάρτη για το πώς κινείται ο κορονοϊός θα ενημερώνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.


Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, η ενημέρωση του υπουργού Υγείας γίνεται μια μέρα νωρίτερα και 24 ώρες μετά το θλιβερό ρεκόρ των 41 νεκρών από τον φονικό ιό. Μαζί του, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου.


Τον λόγο πήρε ξεκινώντας ο υπουργός κι αφού ευχαρίστησε την κυρία Κοτανίδου, μίλησε για τις προκλήσεις της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, ξεκινώντας μια παρουσίαση καρτών με στατιστικά στοιχεία της κατάστασης στην Ελλάδα.


Αρχικά μίλησε για τις ΜΕΘ που παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το πόσες υπάρχουν σήμερα: «Σε 1.082 ανέρχονται σήμερα οι κλίνες ΜΕΘ στην Ελλάδα, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 θα προστεθούν ακόμη 234 κλίνες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, τον Ιούλιο του 2019, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ανέρχονταν σε 557. Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις αντοχές του ΕΣΥ, ο κ. Κικίλιας είπε ότι κάθε χρόνο τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο υπήρχαν 30-35 αναμονές την ημέρα για θέσεις ΜΕΘ. Όπως τόνισε, σήμερα υπάρχουν 297 κενές κλίνες ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι κλίνες κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.590.


Στην συνέχεια, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς αναφερόμενος συγκεκριμένα στη συμπρωτεύουσα, τόνισε ότι ο δείκτης θετικότητας στον κορονοϊό είναι 32%!


«Πρόκειται για τεράστια διασπορά της νόσου και αυτό εξηγεί και το lockdown», επισήμανε ο κ. Κικίλιας, ενώ παραδέχτηκε ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται στο κόκκινο. Στο πλαίσιο αυτό, αυξάνει και στη Θεσσαλονίκη τις ΜΕΘ προσθέτοντας σήμερα, αύριο και μεθαύριο επιπλέον 50 κλίνες. Όπως εξήγησε στην πρώτη φάση της πανδημίας, τον  Αύγουστο υπήρχαν 43 κλίνες ΜΕΘ, στα τέλη Οκτωβρίου αναπτύχθηκαν άλλες 75 κλίνες και στην τρίτη φάση, τον Νοέμβριο θα προστεθούν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ.


Τέλος, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις επικρίσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, αλλά και να ευχαριστήσει όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αλλά και όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στην Υγεία για τις προσπάθειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365