Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Πτώση 94% για τα ταξιδιωτικά γραφεία λόγω κορονοϊού

Μειωμένος κατά 94% εν συγκρίσει με το 2019

Κατακόρυφη ήταν η πτώση του δείκτη κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδίων, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της αρνητικής επίδρασης που αυτή είχε στον κλάδο του τουρισμού και των ταξιδιών παγκοσμίως. 



Συγκεκριμένα ήταν μειωμένος κατά 94% εν συγκρίσει με το 2019 την ώρα που ο αντίστοιχος δείκτης την προηγούμενη χρονιά κατέγραψε αύξηση 11,6% σε σύγκριση με το δείκτη β’ τριμήνου του 2018, ενδεικτικό της ανοδικής πορείας που χάρασσε ο ελληνικός τουρισμός το 2019, προ κρίσης κορονοϊού.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τουριστικά γραφεία, οι επιχειρήσεις που διακινούν το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα στους τζίρους τους, όπως και ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος, εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδι» σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

«Αυτή η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, ήρθε σε μια χρονική συγκυρία που ο τουρισμός στην Ελλάδα προετοιμαζόταν για νέα ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων, με ιδιαίτερο προσανατολισμό στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Εμείς στην FedHATTA, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα προχωράμε σε διεθνείς συνεργασίες για την ανάδειξη των ελληνικών προορισμών και την ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου μας παγκοσμίως  (βλ. ΗΠΑ, Ινδία, Ισραήλ, Άπω Ανατολή, Λατ. Αμερική, Αραβικές χώρες και βέβαια με τις χώρες της Ε.Ε.)» συνέχισε. 

Παράλληλα,  βρισκόμαστε σε επικοινωνία με όλα τα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας που ασχολούνται με εισερχόμενο, εξερχόμενο, συνεδριακό και incentives, corporate, έκδοση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, κρουαζιέρα και yachting, ειδικές μορφές τουρισμού κλπ, προσπαθώντας με τις παρεμβάσεις μας στην πολιτεία σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες μας, να  εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα αλλά και ανάπτυξη του τομέα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365