Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Ζαμπονοτυρόπιτα

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
8-10 φύλλα κρούστας
5 αβγά
1 ½ φλ. γάλα
10 φέτες ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 ½ φλ. γκούτα τυρί τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Βήματα
 Βήμα 1
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το γάλα, τα αβγά και το αλατοπίπερο. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε τα 2 φλιτζάνια τυρί, με το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 24εκ. και τοποθετείτε ένα κομμάτι λαδόχαρτο που να καλύπτει την επιφάνεια του δοχείου.

 Βήμα 2
Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας πάνω στον πάγκο εργασίας, λαδώνετε με μια κουταλιά ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τρεις κουταλιές μίγμα τυριού, μαζεύετε ακανόνιστα το φύλλο και το τοποθετείτε στο ταψί, ξεκινώντας από τα τοιχώματα. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να καλύψετε το ταψί πλήρως.

 Βήμα 3
Περιλούζετε τα φύλλα με το μίγμα αβγού, πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365