Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Η Περιφέρεια ενισχύει και την Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας

Δελτίο Τύπου Λάκη Βασιλειάδη

Με την απόφαση με ΑΔΑ: 63Π37ΛΛ-Ι57 του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα εγκρίθηκε η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας, ύψους 622.000€ από τους διαθέσιμους πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης προμήθειας υλικού για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών, συνολικού ποσού 664.000€ η οποία εγκρίθηκε με την ΑΠ:5648 απόφαση στις 20 Οκτωβρίου.


Συγκεκριμένα, η νέα προμήθεια για τη ΝΜ Έδεσσας αφορά σε, ένα μηχάνημα φακοθρυψίας, έναν φορητό υπερηχοτομογράφο ΜΕΘ, έναν ουρολογικό πύργο, ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, έναν γυναικολογικό υπερηχοτομογράφο, ένα αναλογικό ακτινολογικό μηχάνημα, έναν κλίβανο οφθαλμολογικών εργαλείων, έναν ουρολογικό υπέρηχο, μία συσκευή ξηράς θέρμανσης ούρων και βιολογικών υγρών, ένα κολποσκόπιο με κάμερα και οθόνη με γυναικολογικό boom, ένα υστεροσκόπιο, μία ηλεκτροκίνητη κλίνη τοκετού βαρέως τύπου, μία σκιαλυτική λυχνία LED με έναν δορυφόρο για χειρουργική χρήση, μία χειρουργική τράπεζα, μία σχισμοειδή λυχνία και ένα χειρουργικό μικροσκόπιο.


Με αφορμή την απόφαση ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Λάκης Βασιλειάδης, δήλωσε:


«Η Περιφέρεια και ο Απόστολος Τζιτζικώστας προσωπικά βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της νοσοκομειακής κοινότητας της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Πέλλας η οποία δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη περιφερειακή ενότητα της χώρας, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Οι Διοικήσεις των Νοσοκομειακών Μονάδων προετοίμασαν και ωρίμασαν τους φακέλους, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεργάστηκαν με τη Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ και υπέβαλλαν έγκαιρα τα τεχνικά δελτία. Απομένουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (τεύχη δημοπράτησης και διαγωνισμοί) από τις Νοσοκομειακές Μονάδες ώστε να ολοκληρωθεί η προμήθεια άμεσα.


Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα των φορέων της Πέλλας για ενίσχυση των Νοσοκομειακών Μονάδων της. Οι ιδιαίτερες συγκυρίες που βιώνουμε απαιτούν τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των αρμόδιων φορέων, του Κεντρικού Κράτους, της Περιφέρειας, των Δήμων, της 3ης ΥΠΕ, των Νοσοκομειακών Μονάδων, ώστε να ενισχύσουμε το ιατρικό και παρα-ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης.»

2 σχόλια:

  1. ΤΟΥς εκαβίτες να κάνετε σεμινάρια που προσφέρουν αλλά ιδεολογικά λένε πολλά κουφά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γ γυμνασίου έως Γ λυκείου αδερφέ,κλάμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365