Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Οχτώ νεκροί μέσα σε λίγες ώρες από επιπτώσεις του ιού

Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο lockdown με 1.854 ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχοντας νοσήσει με λοίμωξη Covid-19

Τις τελευταίες ώρες η θλιβερή λίστα των νεκρών από επιπτώσεις του κοροναϊού έφτασε τους 728 στον αριθμό καθώς την τελευταία τους πνοή άφησαν:


- Ένας 90χρονος στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

- Ένας 94χρονος στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη

- Τέσσερις ασθενείς στις Σέρρες. Μια 79χρονη, μια 71χρονη, μια 82χρονη και ένας 72χρονος που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της πόλης.

- Ένας 70χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη

- Μια 83χρονη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»


Η γενικότερη εικόνα στα νοσοκομεία


Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο lockdown με 1.854 ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχοντας νοσήσει με λοίμωξη Covid-19 . 


Οι διασωληνωμένοι στις 27 Οκτωβρίου, την ημέρα... επανεμφάνισης του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν ακριβώς οι μισοί από τους 204 ασθενείς που βρίσκονταν χθες με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής λόγω επιπλοκών του κοροναϊού. Το 60% των διασωληνωμένων ήταν τότε στα νοσοκομεία της Αττικής. Πλέον, αυτό έχει αλλάξει ανατρεπτικά, καθως το μείζον πρόβλημα της επιδημίας οπως αυτό αποτυπώνεται και στα νοσοκομεία με ασθενείς, βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα. Η επιδημία έχοντας ως επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στο λεκανοπέδιο Αττικής η επιδημία παραμένει σε ήπια αυξητική τάση.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365