Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά. Ανατροπές σε ωράρια, άδειες, και απεργίες

Διαβάστε λεπτομέρειες

Μεγαλύτερη ευελιξία στις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων, εξορθολογισμός της χρήσης και του κόστους των υπερωριών, νέοι κανόνες στην οργάνωση απεργιών, λειτουργία του ψηφιακού ωραρίου, οριοθέτηση της τηλεργασίας και καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας μαζί με σημαντικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο – σκούπα, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.


Ειδικότερα στο εργασιακό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το in.gr, το οποίο δίνεται εντός των ημερών σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπονται μεταξύ άλλων:


Κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως κατά μέγιστο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, εφόσον εντός του ίδιου 6μήνου εξοφλούν τις ώρες με αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή ημέρες άδειας.


-Τι προβλέπεται για την αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών και την προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη λίστα που ήδη επιτρέπει την εργασία την Κυριακή


-Σαρωτικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και την οργάνωση απεργιών. Τι θα ισχύει για καταλήψεις χώρων και εισόδων και άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας


-Με προσωπικό ασφαλείας οι απεργίες στις επιχειρήσεις που η λειτουργία τους είναι κρίσιμη για το κοινωνικό σύνολο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365