Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Κλασική γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
2 ½ κοφτές κουταλιές βούτυρο,
1 κουταλιά λάδι,
Τα συκωτάκια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα,
½ κιλό κιμάς (βοδινός και χοιρινός, ανάμικτος),
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
½ φλ. ρύζι Καρολίνα,
½ φλ. κουκουνάρια, ελαφρά καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι,
½ φλ. ψιλά σταφιδάκια, μουλιασμένα σε 1/3 φλ. ζεστό νερό + 2 κουταλιές μπράντι,
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός,
1 φλ. ζωμός κότας (σπιτίσιος ή φτιαγμένος με ½ κύβο ζωμού),
Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα
 Βήμα 1
Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι σε μια άβαθη, πλατύστομη κατσαρόλα ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα τα συκωτάκια, τον κιμά και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

 Βήμα 2
Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε να ζεσταθεί καλά και ύστερα ρίχνετε μέσα τα κουκουνάρια, τα σταφιδάκια με το νερό τους, τον μαϊντανό και τέλος το ζωμό. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα (ή το τηγάνι) και αφήνετε τη γέμιση να πιει όλα τα υγρά της.

 Βήμα 3
Ύστερα, γεμίζετε τη γαλοπούλα όπως περιγράφεται στη συνταγή και την ψήνετε με τον ίδιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365