Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Κουνέλι λεμονάτο

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Κουνέλι ή λαγός 1 με 2 κιλά
Ελαιόλαδο 2 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Χυμός λεμονιού 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Πατάτες 1 1/ 2 κιλό
Αλάτι - πιπέρι
Ρίγανη
Νερό για βράσιμο ίσα να σκεπαστούν τα υλικά

Οδηγίες
Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κουνέλι ή τον λαγό κομμένο σε μερίδες, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και ρίγανη. Αδειάζουμε κι ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 80 λεπτά περίπου. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις σοτάρουμε και στην συνέχεια τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365