Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Με σύγκλιση Συμβουλίου Αρχηγών και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής βάζουμε πλάτη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  είπε ότι το κόμμα του «είναι έτοιμο να βάλει πλάτη»

Δραματική έκκληση προς τον πρωθυπουργό  να συγκαλέσει το συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών υπό την Προεδρία της Προέδρου της Δημοκρατίας και να ζητήσει την βοήθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων παραδεχόμενος ότι οι καταστάσεις τον ξεπερνούν έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  είπε ότι το κόμμα του «είναι έτοιμο να βάλει πλάτη» και έδωσε μάλιστα το περίγραμμα αυτής της συνεργασίας λέγοντας ότι θα έπρεπε να συμφωνήσουν όλοι σε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής ενώ θα ανάμεσα στα κόμματα θα υπήρχε συμφωνία για συνεργασία μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση και να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας.


«Όχι όμως να συνεχίζει τη προπαγάνδα ενώ μας έριξε στο χείλος του γκρεμού. Όχι να παριστάνει τον σωτήρα και να κουνά το δάχτυλο. Να παρουσιάζεται ως σωτήρας συνεχίζοντας όμως σαν οδοστρωτήρας. Με ψήφιση νόμων κοινωνικής αναλγησίας μέσα στην πανδημία, όπως ο πτωχευτικός. Αυτό που απαιτείται έστω και τώρα. Έστω και στο και πέντε είναι ένα συνεκτικό σχέδιο σωτηρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα στοιχεία και συγκριτικούς πίνακες απάντησε εφ όλης της ύλης στο κυβερνητικό αφήγημα για τους λόγους που η χώρα πήγε σε δεύτερο lockdown.


«Η ασφυξία του συστήματος υγείας, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εγκληματική αδράνεια, στον εγκληματικό εφησυχασμό του κου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή του. Και αποτελεί απόδειξη και ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η χώρα είχε μια μοναδική ευκαιρία όταν άρθηκαν οι περιορισμοί του 1ου lockdown, τον περασμένο Μάιο. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, αντί να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να προετοιμάσει την άμυνα της χώρας, επέλεξε να θριαμβολογεί και να αυτοαποθεώνεται».


ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ:

Ø Δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία.


Ø Δε μερίμνησε για την επαρκή προσθήκη νέων ΜΕΘ στο ΕΣΥ.


Ø Δεν προχώρησε στη μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες.


Ø Δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού.


Ø Δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφαλές σχέδιο και σαφή υγειονομικά πρωτοκόλλα για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα.


Ø Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων, αντίθετα αύξησε αντί να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη.


Τι ΕΚΑΝΕ αυτούς τους μήνες;

Ø Ανακοίνωσε αυτάρεσκα ότι νίκησε τον κορονοιό, στέλνοντας το απατηλό μήνυμα του εφησυχασμού και της επιστροφής στην κανονικότητα στους πολίτες.


Ø Επέλεξε αντί να λάβει αναγκαία μέτρα με ευθύνη της πολιτείας, να αναπαράγει διαρκώς το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και να στοχοποιεί τους νέους.


Ø Άφησε τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους 80 και 100 ευρώ για ένα τεστ, μόνο και μόνο για να κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.


Ø Άφησε τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών στη μοίρα τους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης.


Ø Άφησε τους εργαζόμενους στο έλεος της κρίσης, με την αναστολή συμβάσεων, τη νομιμοποίηση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της ανεργίας και της ύφεσης.


Ø Και πρόσφατα, στο απόγειο της υγειονομικής κρίσης έφερε και ένα πτωχευτικό νόμο που υφαρπάζει τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων για χάρη των τραπεζών.


Ø Και εξασφάλισε την ασυλία μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ, με διαφημιστική δαπάνη εκατομμυρίων, ώστε να κρύβουν τις παλινωδίες της κυβέρνησης, να τον αποθεώνουν και να βοηθούν στη διαρκή ωραιοποίηση της πραγματικότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365