Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Αγία Βαρβάρα: Το χρονικό της δολοφονίας που σόκαρε τη χώρα - Πώς οι τρεις ανήλικοι έφτασαν στο έγκλημα

Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε το έγκλημα προκαλούν ανατριχίλα

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η άγρια δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα από την 15χρονη κόρη της, τον 17χρονο Ρουμάνο σύντροφό της και έναν ακόμη 16χρονο. Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε το έγκλημα προκαλούν ανατριχίλα, αν σκεφτεί κανείς πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται η ίδια η κόρη του θύματος και δύο αμούστακα παιδιά.


«Ήταν η ζωή μου κόλαση» φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη κόρη της άτυχης γυναίκας στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν καβγάδες σε μόνιμη βάση στο σπίτι και κατηγορώντας τη μητέρα της ότι την κακομεταχειριζόταν, την καταπίεζε λόγω της ζωής που έκανε και ότι δημιουργούσε πρόβλημα στη σχέση της με τον 17χρονο Ρουμάνο, με την οποία ήταν αντίθετη. Προστριβές υπήρχαν και για οικονομικά ζητήματα, καθώς η οικονομική κατάσταση της οικογένειας, ιδίως μετά τον θάνατο του πατέρα της 15χρονης από καρκίνο πριν από έναν χρόνο, χειροτέρεψε. 


Η 50χρονη εργαζόταν περιστασιακά ως καθαρίστρια για να σταθεί στα πόδια της, ωστόσο τα χρήματα δεν έφταναν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά εντάσεις. Εντάσεις που κορυφώθηκαν όταν, πριν από περίπου έξι μήνες, ο 17χρονος Ρουμάνος μετακόμισε στο σπίτι της 15χρονης στην Αγία Βαρβάρα. Η παρουσία του 17χρονου, που παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε ήδη μπλεξίματα με τις αρχές, καθώς ήταν σεσημασμένος για κλοπές, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο τη σχέση μάνας και κόρης. Μάλιστα, η 15χρονη, η οποία είχε σταματήσει το σχολείο, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεχόταν συνεχώς παρατηρήσεις και υποδείξεις και ότι η μητέρα της την προειδοποιούσε πως αν δεν αλλάξει τρόπο ζωής θα την κλείσει σε ίδρυμα. Αυτό φαίνεται να ήταν και η αφορμή που οδήγησε τη 15χρονη και τον 17χρονο φίλο να αρχίσουν να σκέφτονται πως θα βγάλουν από τη μέση την 50χρονη.


Το σατανικό σχέδιο


Επεξεργάζονταν για καιρό, με μυστικότητα, το σατανικό τους σχέδιο, ενώ ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη με την άτυχη γυναίκα, που δεν μπορούσε να φανταστεί σε ποιο σημείο θα μπορούσε να φτάσει η κόρη της. Η πρώτη φορά που το ζευγάρι επιχείρησε να σκοτώσει την 50χρονη ήταν πριν από περίπου έναν μήνα, όταν έριξαν στον καφέ της υπνωτικά χάπια. Όμως δεν τα κατάφεραν. Προσπάθησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο με δηλητήριο, όμως δεν κατάφεραν να το προμηθευτούν. Ούτε αυτό τους σταμάτησε. Ο 17χρονος Ρουμάνος σκέφτηκε να βάλει στο δολοφονικό παιχνίδι τους και έναν 16χρονο φίλο του που ζούσε με τους γονείς του στο Λουτράκι, ο οποίος επίσης είχε από μικρός αποκλίνουσα συμπεριφορά, καθώς είναι σεσημασμένος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Του υποσχέθηκαν πως αν τους βοηθούσε να σκοτώσουν την 50χρονη, θα του έδιναν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι στην Αγία Βαρβάρα, και υποτίθεται προέρχονταν από την πώληση ενός οικοπέδου και ενός αυτοκινήτου. Αυτό φέρεται να ήταν το κίνητρο για τον 16χρονο για να βάψει τα χέρια του με αίμα.


Το σχέδιό τους τέθηκε σε εφαρμογή την περασμένη Παρασκευή, μια μέρα πριν ξεκινήσει το καθολικό lockdown και μαζί η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Τα δύο ανήλικα αγόρια μπήκαν στο υπνοδωμάτιο της 50χρονης την ώρα που κοιμόταν. Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, ο Ρουμάνος φέρεται να της έκλεισε το στόμα με ένα μαξιλάρι για να μην ακουστούν οι φωνές της, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο φίλος του της κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με στιλέτο σε πρόσωπο και λαιμό. Ο θάνατος ήταν φρικτός για την 50χρονη. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε τουλάχιστον 70 τραύματα στο σώμα της γυναίκας. Στη συνέχεια την έδεσαν χειροπόδαρα με υφασμάτινες ζώνες και σκηνοθέτησαν ένα σκηνικό που πίστευαν ότι θα παρέπεμπε σε ληστεία. Άνοιξαν συρτάρια και ντουλάπες, πέταξαν πράγματα στο πάτωμα, ενώ προσπάθησαν να μετακινήσουν το πτώμα με ένα σεντόνι, προσπάθεια που τελικά άφησαν στη μέση. Όλα έγιναν ύστερα από συνεννόηση με την κόρη του θύματος, η οποία καθ’όλη τη διάρκεια της αποτρόπαιας δολοφονίας βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο, χωρίς να κάνει τίποτα για σταματήσει τη σφαγή της μητέρας της.


Οι αναλήψεις από το ΑΤΜ, το κινητό και ο τυχαίος έλεγχος


Στη συνέχεια πήραν την τραπεζική κάρτα της 50χρονης και διέφυγαν, κάνοντας μάλιστα αναλήψεις από διάφορα ΑΤΜ και αγορές που έφταναν τα 700 ευρώ. Αυτόν ήταν που τους πρόδωσε. Κατόπιν, πήραν το ΚΤΕΛ και διέφυγαν στη Βόρεια Ελλάδα, με στόχο να εγκαταλείψουν τη χώρα, πηγαίνοντας στη Βουλγαρία, με τελικό προορισμό τη Ρουμανία. Εν τω μεταξύ, η ξαδέλφη της άτυχης γυναίκας προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της όμως η 50χρονη δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Κάποια στιγμή ανησύχησε και ειδοποίησε την αστυνομία που μετέβη στο σπίτι της στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου γύρω στις 8 το βράδυ της Παρασκευής. Οι αστυνομικοί βρήκαν την 50χρονη νεκρή στο πάτωμα του υπνοδωματίου… Το άψυχο σώμα της ήταν δεμένο με ιμάντες και σκεπασμένο με κουβέρτες. Το εσωτερικό του διαμερίσματος ήταν αναστατωμένο αλλά δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης. Οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν την 15χρονη κόρη της, όμως ούτε εκείνοι ενδεχομένως να μπορούσαν να διανοηθούν τι είχε προηγηθεί… Στο σπίτι βρήκαν και το κινητό του Ρουμάνου συντρόφου της 15χρονης, κάτι που τους προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή.


Η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της εντοπίστηκαν την Κυριακή στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, όπου νόμιζαν ότι θα έβρισκαν καταφύγιο. Κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου από αστυνομικούς, οι δύο ανήλικοι έδωσαν ψεύτικα ονόματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν υποψίες στους αστυνομικούς. Όταν τελικά είπαν τα αληθινά τους ονόματα, οι αστυνομικοί, επικοινώνησαν με το Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας και εκείνοι με το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής. Τους ζήτησαν να τους κρατήσουν για λίγη ώρα και αφού εξακριβώθηκε η ταυτότητά τους, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε ό,τι αφορά τον 16χρονο Έλληνα, είχε χωριστεί από το ζευγάρι όταν έφτασε στις Σέρρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία με τους γονείς του στο Λουτράκι, και πιθανότητα κατάφεραν να τον μεταπείσουν στο να διαφύγει στο εξωτερικό. Έτσι επέστρεψε στο σπίτι του με ταξί που μίσθωσαν οι γονείς του και παραδόθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού με τον 17χρονο, ενώ από την ανακρίτρια ανηλίκων που οδηγήθηκε στη συνέχεια, ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη.


Η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της από τη Ρουμανία θα απολογηθούν την Πέμπτη, με την ανήλικη να κατηγορείται για ηθική αυτουργία.


Αθώος δηλώνει ο 16χρονος - "Βρέθηκα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή"


Ο 16χρονος, μέσω του δικηγόρου του, δηλώνει αθώος και τονίζει πως δεν υπήρχε καμία συμμετοχή του στη διάπραξη του φόνου. "Βρέθηκα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή" αναφέρει.


Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου του 16χρονου, Αθανάσιου Ράπτη:


"Σύμφωνα με τον εντολέα μου, ο οποίος δεν είχε κανένα λόγο και κίνητρο να αφαιρέσει τη ζωή του θύματος, δεν υπήρχε καμία γνώση και καμία συμμετοχή στη διάπραξη του φόνου. Βρέθηκε δυστυχώς στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή χωρίς ουδέποτε να υπάρχει από μέρους του κάποια πρόθεση διάπραξης ενός τέτοιου ειδεχθούς εγκλήματος".


Τα κενά στην υπόθεση


"Εγώ δεν μπορούσα να το κάνω, δεν μπορούσα να σκοτώσω τη μητέρα μου..." φέρεται να έχει αναφέρει στην κατάθεσή της η 15χρονη που μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραδεχθεί συμμετοχή στη δολοφονία, όχι την ηθική αυτουργία. Ο δικηγόρος της τη χαρακτηρίζει ψυχρή, σαστισμένη, και όχι ιδιαίτερα συνεργάσιμη, ενώ έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει ψυχιατρική εκτίμηση.


Οι αρχές αναμένεται να εξετάσουν κατ΄αντιπαράσταση των δύο αγοριών, καθώς ο 17χρονος Ρουμάνος, παρότι ομολόγησε τη δολοφονία, έχει πέσει σε αντιφάσεις, ενώ ο 16χρονος του από το Λουτράκι φέρεται να αρνείται όσα του προσάπτουν οι συγκατηγορούμενοί του. Φέρεται να υποστηρίζει ότι ο 17χρονος του ζήτησε να πάει στο σπίτι στην Αγία Βαρβάρα να τον βοηθήσει σε κάτι και όταν έφτασε εκεί, η 50χρονη ήταν νεκρή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να είπε στους γονείς του στο τηλεφώνημα που τους έκανε από τις Σέρρες ότι έχει μια εμπλοκή στη δολοφονία της 50χρονης, όμως δεν ήταν αυτός τη σκότωσε.


Σημειώνεται ότι το σίγουρο είναι ότι στο σημείο της δολοφονίας έχουν βρεθεί το πελματικό αποτύπωμα της 15χρονης, καθώς και γενετικό υλικό των δύο ανήλικων αγοριών. Έχει βρεθεί, επίσης, κηλίδα αίματος του ενός από τους τρεις κατηγορουμένους στο στιλέτο το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής της 50χρονης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365