Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Σχολεία: Απουσίες στους μαθητές που δεν θα συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση

Οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να κερδίζουν χρόνο, θα πρέπει να συνδέονται με το δίκτυο πριν από την έναρξη των μαθημάτων


Όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν μέρος στα εξ΄ αποστάσεως μαθήματα (τηλεκπαίδευση), τα οποία θα εφαρμόζονται από σήμερα Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, διαφορετικά θα παίρνουν απουσίες.


Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, που έχει εκδώσει το υπουργείο Παιδείας η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για τη διευκόλυνση της δημιουργίας και λειτουργίας των διαδικτυακών τμημάτων και για την παρακολούθηση των μαθημάτων στα διαδικτυακά τμήματα θα τηρείται καθημερινά παρουσιολόγιο.


Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ενημερωθεί καθώς και οι διευθυντές των σχολείων ότι ο καθηγητής της κάθε τάξης θα συμπληρώνει ανελλιπώς κάθε μέρα δελτίο καταγραφής απουσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης υποχρεούμενος να αποστέλλει τις απουσίες, ανά βδομάδα, στη σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών, προκειμένου οι διευθυντές να ενημερώνουν την πλατφόρμα του myschool και κατ΄ επέκταση το υπουργείο Παιδείας.


Επίσης, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων όλοι οι μαθητές οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που τους αναθέτουν οι εκπαιδευτικοί (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.


Επίσης, οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να κερδίζουν χρόνο, θα πρέπει να συνδέονται με το δίκτυο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, έτσι ώστε να κάνουν τις σχετικές δοκιμές σε μικρόφωνα, κάμερες, ήχο, με σκοπό τα μαθήματα την περίοδο του lockdown να κυλούν ομαλά.


πηγή aftodioikisi.gr

2 σχόλια:

  1. Τι χάλι είναι αυτό; Τα παιδιά όλο το πρωί δε μπορούν να συνδεθούν. Αλλά απουσίες θα πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά να μη βιάζονται... σήμερα έπεσε το σύστημα... Αυτό θα ισχύει κάθε μέρα... λογική 0 ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ.. οι μαθητές που δεν έχουν δυνατότητα σύνδεσης τι θα κανουν; Καιρός να αναλάβουν ΑΤΟΜΑ που έχουν γνώση και όχι αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365