Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Γιατροί ξέχασαν χειρουργική σπάτουλα σε κοιλιά ασθενούς σε νοσοκομείο της Β. Ελλάδας!

Για την αφαίρεση της σπάτουλας, χρειάστηκε να γίνει νέα χειρουργική επέμβαση 17 μέρες μετά

Υπόθεση εγκληματικής ιατρικής συμπεριφοράς έφτασε μέχρι την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σε νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, σε χειρουργική επέμβαση, γιατροί ξέχασαν στην κοιλιακή χώρα ασθενούς μεταλλική χειρουργική σπάτουλα μήκους 23,7 εκ. και πλάτους 8,4 εκ, σύμφωνα με την Καθημερινή.


Για την αφαίρεση της σπάτουλας, χρειάστηκε να γίνει νέα χειρουργική επέμβαση 17 μέρες μετά, όταν στο νοσοκομείο αναζητούσαν το χειρουργικό εργαλείο και ο ασθενής δεν ανάρρωνε.


Η υπόθεση απασχόλησε την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς η ασθενής και οι συγγενείς της διεκδίκησαν και κέρδισαν αποζημίωση 64.516 ευρώ, ποσό που οι υπεύθυνοι γιατροί καλούνται να καταβάλλουν στο νοσοκομείο όπου έγινε η επέμβαση, καθώς από το νοσοκομείο ζητήθηκε δικαστικά η καταβολή της αποζημίωσης.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δικαστές χρησιμοποιούν στην απόφαση τους για όλη την ιατρική ομάδα που συμμετείχε στην επίμαχη επέμβαση απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και   εκφράσεις, όπως ότι εξετράπησαν από τους κανόνες του μέσου ανθρώπου, ότι επέδειξαν πρωτοφανή απροσεξία και έλλειψη στοιχειώδους επιμέλειας και λοιπά.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή και οι δύο βοηθοί χειρούργοι σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.


Το 2011, ο γιατρός κρίθηκε ένοχος από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης για σωματική βλάβη από αμέλεια, ενώ οι τρεις συνεργάτες του, δύο ειδικευόμενοι γιατροί και μία εργαλειοδότρια, που κάθισαν στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κατηγορούμενοι για την ίδια πράξη, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με 3ετή αναστολή.


Η παθούσα υποβλήθηκε στις αρχές του 2005 σε υστερεκτομή. Μια εβδομάδα μετά την χειρουργική επέμβαση, η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.


Απολογούμενος τότε στο δικαστήριο, ο γιατρός είπε ότι ήταν μία δύσκολη επέμβαση και παραδέχθηκε ότι ένιωσε ντροπιασμένος όταν πληροφορήθηκε το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365